Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΧΑΙΟ-ΛΕΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 23.000 ΕΥΡΩ

Εντοπίσθηκαν πάνω από 23.000 ευρώ που τα τρία άτομα αφαίρεσαν σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων πολιτών στη Χαλκιδική.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρέθηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα αλλά και μία μητέρα και ένας γιος αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους με πρόσχημα ότι συγγενής τους έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έχει ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο γυναίκες βουλγαρικής υπηκοότητας, ηλικιών 54 και 64 ετών και ένας 43χρονος άνδρας ίδιας υπηκοότητας. Η 64χρονη είναι η μητέρα του 43χρονου.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα μαζί με συνεργούς τους, διέπρατταν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συγγενικό τους πρόσωπο που δήθεν τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα, αλλά και τον γιατρό νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής επέμβασης.

Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μεθοδολογία εξαπάτησαν την 26η Φεβρουαρίου 2022, δύο ημεδαπές γυναίκες σε περιοχές της Χαλκιδικής, από τις οποίες απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό 23.680 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω χρήματα παρέλαβε η μία γυναίκα, η οποία εντοπίσθηκε αργότερα την ίδια ημέρα και συνελήφθη. Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το σύνολο του χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στις παθούσες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, την 27η Φεβρουαρίου 2022, συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και η δεύτερη αλλοδαπή γυναίκα με τον αλλοδαπό άνδρα, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τα χρήματα από τη συνεργό τους.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη αλλοδαπή γυναίκα, σε δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης και μετά από καθοδήγηση συνεργού της, παρέλαβε την 24η Φεβρουαρίου 2022 από περιοχή του Έβρου, χρηματικό ποσό 43.000 ευρώ, καθώς και άγνωστο χρηματικό ποσό το Νοέμβριο του 2021 σε περιοχή της Αττικής.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ