Skip to main content

Χαλκιδική: Υπό παραίτηση ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος

Ποιους λόγους επικαλείται για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον δήμο Αριστοτέλη. Ποιο όνομα ακούγεται για διάδοχός του.

Την πρόθεσή του να παρατηθεί από το αξίωμα του δημάρχου Αριστοτέλη ανακοίνωσε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του ο Γιάννης Μίχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ.Μίχος, για την απόφασή του, που θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, επικαλέστηκε την παρατεταμένη αβεβαιότητα στα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Όπως ανέφερε ο υπό παραίτηση δήμαρχος, η αστάθεια αυτή στην οικονομία καθιστά αδύνατη την ενασχόλησή του τόσο με τα κοινά όσο και με την εταιρεία του, την Epsilon Net. Ο ίδιος, πάντως, δεσμεύτηκε ότι θα αποχωρήσει από τον δήμο αφού προηγουμένως δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής του με ομαλό τρόπο. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται για τη διάδοχη κατάσταση στον δημαρχιακό θώκο είναι αυτό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Ζουμπά.

Ο κ.Μίχος, όπως ανέφερε στους συνεργάτες του, εκτιμά ότι παρά τη σύντομη θητεία του, θα αποχωρήσει από τον δήμο με τρία κεκτημένα για το μείζον ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές με την οποία, ως γνωστόν, είναι αντίθετος: Πρώτο κεκτημένο θεωρεί την αποχώρηση του προηγούμενου δημάρχου Χρήστου Πάχτα, ο οποίος είναι υποστηρικτής της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Δεύτερο, την αναβάθμιση του θέματος, σε πολιτικό επίπεδο, από τοπικό σε ζήτημα που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση. Και τρίτον, τη λειτουργία του δήμου με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια.