Skip to main content

Χαλκιδική: Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για τη μη λειτουργία του ΑΤ στην Ιερισσό

Διαδικαστικά θέματα έχουν αφήσει την πόλη της Ιερισσού χωρίς αστυνομικό τμήμα. Τι αναφέρει σε ερώτησή της η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα.

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τη μη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος στην Ιερισσό ασκεί η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, η κυβέρνηση σε ερώτηση που κατατέθηκε στις 7 Μαΐου του 2020, απάντησε πως επιθυμεί να προχωρήσει στην λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της Ιερισσού και ότι είναι σε εκκρεμότητα η παραχώρηση - δωρεά οικοπέδου που θα φιλοξενήσει σε ιδιόκτητο κτίριο την σχετική υπηρεσία.

Σε παρόμοια ερώτηση ωστόσο  που τέθηκε ξανά στις 23/04/2021 , ένα χρόνο μετά , η απάντηση παραμένει η ίδια από πλευράς του Υπουργείου για ένα αστυνομικό τμήμα που η επανέναρξη λειτουργίας του εκκρεμεί από 2017.

«Καλείται λοιπόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει πόσος χρόνος χρειάζεται για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταγραφής ενός οικοπέδου στο δημόσιο και ποιες προσπάθειες έγιναν από πλευράς κυβέρνησης για να διευκολυνθεί η διαδικασία αυτή. Γιατί τόσο καιρό δεν επέλεξε να μισθώσει έναν χώρο για να στεγάσει την υπηρεσία ώσπου να τελειώσει η σχετική εκκρεμότητα με την δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου και την ανέγερση του κτιρίου», αναφέρει η κ. Μάλαμα.

«Είναι πρωτάκουστο να έχει αφεθεί η πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη, χωρίς αστυνομικό τμήμα την ώρα που δεκάδες χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή κατά την θερινή περίοδο και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτονται το Αγ. Όρος καθόλη την διάρκεια του έτους. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία, έστω και τώρα και να προχωρήσει σε άμεση μίσθωση χώρου όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια για το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού αλλά όπως κάνει και σε άλλες περιοχές. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες της Χαλκιδικής», καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.