Skip to main content

Χαλκιδική: Καθαρίστηκε η περιοχή του Μώλου στη Χανιώτη (φωτο)

Ο δήμος Κασσάνδρας καθάρισε την περιοχή του Μώλου στη Χανιώτη που τα τελευταία χρόνια είχε παραμεληθεί και είχε γεμίσει σκουπίδια.

Στον καθαρισμό του Μώλου στη Χανιώτη προχώρησε ο δήμος Κασσάνδρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η περιοχή είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια.

«Ένα βουνό ογκωδών αντικειμένων αλλά και μπαζών υποβάθμιζε ακόμη περισσότερο την εικόνα της περιοχής ενώ στα τόσα χρόνια της εγκατάλειψης της περιοχής, ποτέ ξανά ο δήμος δεν είχε προχωρήσει σε κοπή χόρτων, με αποτέλεσμα η υπερβλάστηση να έχει "πνίξει" το σημείο και να προκαλεί τον προβληματισμό και το φόβο των περιοίκων για ερπετά και τρωκτικά» σημειώνεται στην ίδια ανακοινωση.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Καθαρή Κασσάνδρα», ο δήμος προχώρησε στον καθαρισμό της περιοχής με μηχανήματα έργου και οχήματα αποκομιδής με αποτέλεσμα πλέον ο Μώλος να είναι πεντακάθαρος.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε ότι οι καθαρισμοί σε κάθε επιβαρυμένη περιοχή του Δήμου συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό με στόχο η Κασσάνδρα να καθαρίσει απολύτως από κάθε εστία ρύπανσης. Σκοπός της καμπάνιας είναι να αποδοθεί στους Δημότες καθαρό περιβάλλον που εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση. Τέλος, καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Κασσάνδρας να προστατέψουν το περιβάλλον και να φροντίζουν να το διατηρούν καθαρό.