Skip to main content

Χαλκιδική: Κλείσιμο σχολείων ζητά ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας λόγω κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον κ Καρρά, η εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, που έπληξε το εμπόριο και επιχειρήσεις, δε φάνηκε να μείωσε τα κρούσματα, καθώς αυτά αυξήθηκαν.

Την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία της χώρας ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Καρράς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς, «από «το κόκκινο» περάσαμε στις «περιοχές αυξημένου κινδύνου» και τις δύο τελευταίες μέρες βρισκόμαστε πια με βάση και τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΕΟΔΥ στις πρώτες θέσεις με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο ανά 100.000 κατοίκους. Τα νούμερα αναμφισβήτητα δεν είναι καλά και γεννούν μία εύλογη πρόσθετη ανησυχία, που με οδηγούν στο να εκφράσω για ακόμη μία φορά την αντίρρηση μου στην επαναλειτουργία των σχολείων».
 
Μάλιστα αναφέρει ότι η εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, που έπληξε το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, δε φάνηκε να μείωσε τα κρούσματα, καθώς αυτά αυξήθηκαν.

«Ένας κοινός νους, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, μπορεί να καταλάβει και μόνο από την πορεία των αριθμών ότι το άνοιγμα των σχολείων άλλαξε τους συσχετισμούς. Και για να σας προλάβω, θα πω ότι «όχι» δεν είμαι υπέρμαχος των κλειστών σχολείων αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει ως μονόδρομος», σημειώνει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.