Skip to main content

Η πρώτη ασθενής με κορωνοϊό που εξήλθε από ΜΕΘ του νοσοκομείου Πολυγύρου (vid)

Η ασθενής, μία 56χρονη, βγήκε από την εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών

Η πρώτη ασθενής με κορωνοϊό που βγήκε από την εντατική του Γ.Ν Χαλκιδικής, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Πολυγύρου, καταγράφηκε σε βίντεο, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης.

Αισιόδοξο είναι το μήνυμα της επόμενης μέρας, όπως ακούγεται και δια στόματος του γιατρού που βρίσκεται στο πλευρό της και της εύχεται περαστικά, αλλά την προτρέπει να δώσει κουράγιο και στους άλλους ασθενείς.

Η ιατρική κατάσταση της ασθενούς

Πρώτη ασθενής με βαριά συνυπάρχουσα παθολογία, ανοσοκαταστολή και ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία νόσησε από τον ιό covid19 και έκανε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και πνευμονία, διασωληνώθηκε στην Μ.ΕΘ., αργότερα τραχειοστομήθηκε και μετά από 17 ημέρες εξήλθε με δική της αναπνοή, όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr.

Η 56χρονη νοσηλεύεται πλέον στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου υπό στενή παρακολούθηση, καθώς τα τεστ που της έγιναν ήταν αρνητικά στον ιό και η ίδια είναι καλά στην υγεία της.