Skip to main content

Χαλκιδική: Ματαιώθηκε οριστικά η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα

Επρόκειτο για μια αναμενόμενη εξέλιξη, μετά τη ματαίωση και της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου στην Πιερία. Αγκάθια εμβολιασμός και συνωστισμός.

Σε οριστική όπως είχε αναφέρει προ ημερών η voria.gr, ματαίωση της εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα προχώρησε το Εμπορικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Μάμαντος ΑΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Επρόκειτο για μια αναμενόμενη εξέλιξη, μετά τη ματαίωση της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου στην Πιερία, αφού τα στοιχεία έδειχναν πως το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής δεν ξεπέρασε το 50% που απαιτούνταν για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης.

Ως εκ τούτου η ιστορική εμποροπανήγυρη δεν θα γίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το κόστος να είναι τεράστιο, μιας και ο τζίρος άγγιζε τα 15 εκατ. ευρώ.

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να φτάσουμε εκεί αφού εκτός του εμβολιασμού, είναι δύσκολο να ελέγξουμε τον συγχρωτισμό, ενώ μετά το πανηγύρι έχουμε τη συγκομιδή της ελιάς για την οποία έρχονται εργάτες γης από το εξωτερικό και σε περίπτωση lockdown δεν θα μπορέσουν να φτάσουν εδώ, οπότε η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη», εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΠΟΚΑΜ ΑΕ Χρήστος Γκούτζιος.

Σημειώνεται πως η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα πραγματοποιείται από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου και προσελκύει ημερησίως 70.000 με 75.000 επισκέπτες.