Skip to main content

Χαλκιδική: Με μάσκα οι πολίτες στην Καλλικράτεια-Σύγχυση στις παραλίες

Αυτοψία της Voria.gr στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής την πρώτη ημέρα που βρίσκονται σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Με μάσκες κυκλοφορούν από σήμερα πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι και τουρίστες που διασχίζουν τον κεντρικό πεζόδρομο της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

Οι μάσκες αποτελούν το κεντρικό θέμα σε καφέ και beach bars καθώς απο σήμερα ξεκίνησαν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Χαλκιδική καθώς η περιοχή έχει πλέον επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.



Παρότι στους δρόμους οι μάσκες και τα μαγαζιά είναι αρκετές, στην παραλία είναι σχεδόν ανύπαρκτες. «Ο κόσμος όλος είναι συγχυσμένος! Δεν γνωρίζει πού πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας, δεν ξέρει αν μπορεί να καθίσει κάτω στην παραλία με μάσκα ή χωρίς, αν είναι απαραίτητη ή όχι», αναφέρει ο Δημήτρης Χοντρός, υπεύθυνος beach bar στα Μυκωνιάτικα.

Η 27χρονη Σοφία είναι από τις ελάχιστες που φορούν μάσκα στον παραλιακό δρόμο των Μυκωνιάτικων. Η νεαρή Θεσσαλονικιά που παραθερίζει στην περιοχή σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr ότι τη φοράει μόλις απομακρυνθεί απο την παραλία κυρίως λόγω του φόβου του προστίμου. Η ίδια αμφιβάλει αν η μάσκα την προστατεύει, δηλώνει ωστόσο πως προσπαθεί να τηρεί τις αποστάσεις, κάτι που όπως λεει δεν βλέπει να γίνεται παντού.



Πράγματι στις μη οργανωμένες παραλίες, οι αποστάσεις μεταξύ των λουόμενων δεν τηρούνται πάντα και υπάρχουν σημεία που οι ομπρέλες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και παρα ταύτα ο κόσμος δεν φοράει μάσκα.



«Ένας ηλικιωμένος παρακαλούσε έναν νεαρό να πάει πιο εκεί γιατί τοποθέτησε την ομπρέλα δίπλα ακριβώς και εκείνος αρνούνταν», σημειώνει με τη σειρά της η κ. Χρύσα που στην ηλικία των 70 ετών φοράει τη μάσκα όσο περισσότερο μπορεί ακόμα και στην παραλία. «Είναι κάπως δύσκολο να τη φοράς αλλά όταν πρόκειται για την υγεία πρέπει να προσπαθούμε», τονίζει η ηλικιωμένη που παραθερίζει τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή. Όπως λέει, στο στενό που μένει όλοι οι κάτοικοι έχουν πάρει σοβαρά τα μέτρα και έχουν «κόψει τα τσιπουράκια που έπιναν μαζί».

Η αστυνομία πάντως ήδη από το πρωί κάνει συνεχείς ελέγχους στην περιοχή συστήνοντας στον κόσμο να φοράει τη μάσκα όσο περισσότερο μπορεί ακόμα και στα beach bars.



Το σημείο στο οποίο φέρεται να επικρατεί σύγχυση ακόμα είναι το τι ακριβώς ισχύει στις μη οργανωμένες παραλίες με τη χρήση μάσκας ακόμα και στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.