Skip to main content

Χαλκιδική: Νέα αναστάτωση με τον βιολογικό στη Χανιώτη - Έσπασε αντλία (video)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα τα νερά από τον βιολογικό σταθμό χύθηκαν σε παραλία της περιοχής αναδύοντας έντονη δυσοσμία

Δεύτερο περιστατικό βλάβης στον βιολογικό καθαρισμό της Χανιώτης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Για μια ακόμη φορά το πρόβλημα που προέκυψε είχε ως αποτέλεσμα τα νερά από τον βιολογικό σταθμό να χύνονται σε παραλία της περιοχής αναδύοντας έντονη δυσοσμία.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, παρουσιάστηκε βλάβη σε μία από τις δύο αντλίες του σταθμού. «Από το πρώτο λεπτό ήμασταν εκεί και ήδη η αντλία αντικαθίσταται άμεσα», δήλωσε η δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου προέκυψε ανάλογο ζήτημα, όταν το χωμάτινο φράγμα της δεξαμενής που συγκρατεί τα νερα,́ τα οποία εξέρχονται από τον βιολογικό καθαρισμό που βρίσκεται στο ύψος του Πολύχρονου, πριν από την Κρυοπηγή, υποχώρησε, με αποτέλεσμα να υπάρχει ροή υγρών μέσα από το ρέμα προς τη θάλασσα, μαζί με άλλα φέρτα υλικά.

Διαβάστε εδώ: Χαλκιδική: Πλημμύρισε από νερά του βιολογικού η παραλία στη Χανιώτη

Δυσαρέσκεια στους επαγγελματίες

Τα δύο αυτά περιστατικά που προέκυψαν εν μέσω τουριστικής περιόδου έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών της περιοχής. Γιατί μπορεί να μην υπάρχει επικινδυνότητα για τις ακτές, καθώς τα νερά που εκβάλλουν στη θάλασσα είναι καθαρά, αφού περνούν μέσα από φίλτρα και χλωριώνονται, ωστόσο, όπως αναφέρουν στη Voria.gr λειτουργούν αποτρεπτικά για τους τουρίστες εξαιτίας της δυσοσμίας. Όπως επισημαίνουν, ο βιολογικός είναι παλιός και δεν έχουν γίνει ενέργειες για την αναβάθμισή του.

Το πρόβλημα της παλαιότητας του βιολογικού παραδέχτηκε και η δήμαρχος. «Όταν ένα σύστημα είναι 28 ετών είναι λογικό να έχει φθορές. Και ο κόσμος που έχει έρθει είναι πρωτοφανής, οπότε υπήρξε μεγάλη πίεση στο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.