Skip to main content

Χαλκιδική: «Όχι» από Χαραλαμπίδου στο διευρυμένο ωράριο καταστημάτων

Η ΠΚΜ πρωταγωνιστεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των εργαζόμενων στο εμπόριο, εφαρμόζοντας αντεργατικά μέτρα, τονίζει η κ. Χαραλαμπίδου.

Αντίθετη με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα για όλη την θερινή περίοδο, δηλώνει η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη, Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, καταγγέλοντας παράλληλα τη διοίκηση της ΠΚΜ, η οποία όπως υποστηρίζει, «αποφάσισε με τις ψήφους και της παράταξης που στηρίζει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας».

«Η απόφαση της ΠΚΜ δεν μας εκπλήσσει! Με μια σειρά αποφάσεων της, όπως με την καθιέρωση του αντεργατικού μέτρου «Λευκές Νύχτες» σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ), και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, πρωταγωνιστεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των εργαζόμενων στο εμπόριο, εφαρμόζοντας πλήρως τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακέραια και μάλιστα επεκτείνει κιόλας, όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», αναφέρει η κ. Χαραλαμπίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, με την απόφασή της αυτή η ΠΚΜ εξαναγκάζει τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, να εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς, χωρίς δικαιώματα, μόνο με αυξημένες υποχρεώσεις. Παράλληλα,  «εδραιώνει  την εργασιακή ζούγκλα στο χώρο του εμπορίου, με μοναδικούς ωφελούμενους τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων», αναφέρει.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία απαιτεί την κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και την παράλληλη κατοχύρωση με νόμο της κυριακάτικης αργίας, την άμεση ανάκληση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου (24/04/19) από τη διοίκηση της ΠΚΜ και την ακύρωση της απόφασης από την Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.