Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΕΝΕΔΟ

Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς στην εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι η άρνηση για λειτουργία δομής προσφύγων δεν απορρέει από ρατσιστικά κίνητρα.

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Προποντίδας η αίτηση ιδιώτη για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κρίθηκε ότι το θέμα θα επηρεάσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, η σχετική απόφαση αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο αποφασίζεται η απόρριψη της συγκεκριμένης αίτησης και στο δεύτερο δηλώνεται η γενική θέση του Δήμου για αδυναμία λειτουργίας ανάλογων δομών.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς στην εισήγησή του ξεκαθάρισε ότι η άρνηση για λειτουργία δομής προσφύγων δεν απορρέει από ρατσιστικά κίνητρα αλλά πραγματικές καταστάσεις και αδυναμίες. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ν. Προποντίδας είναι ένας τουριστικός Δήμος, ο οποίος δέχεται χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο και οι ανάγκες για υποδομές διαρκώς μεγαλώνουν. Οι δυσκολίες στην ύδρευση, που επιτείνονται εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας, αλλά και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου αποδεικνύουν την πραγματική αδυναμία που υπάρχει. "Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι πολλές αυθαίρετες κατοικίες στο Δήμο μας, που δεν υδροδοτούνται και δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης, καθώς και η πληθυσμιακή αύξηση του καλοκαιριού (από 40.000 σε 400.000), η θέση μας είναι απόλυτα λογική και δικαιολογημένη", υποστήριξε.

"Το Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση ομόφωνα, επειδή η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες: Υπάρχει συνεχής ανάπτυξη του Τουρισμού, αλλά και ανάγκη για περισσότερες υποδομές. Σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε ρατσιστικό σκεπτικό", δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Φωτογραφία - halkidikifocus.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ