Skip to main content

Κινητοποίηση στα Σκόπια για τον αγνοούμενο Μάρτιν- Έρχονται εθελοντές στη Χαλκιδική (φωτο)

Εθελοντές από τη Β. Μακεδονία οργανώνονται και έρχονται Χαλκιδική για να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού του 31χρονου που παρασύρθηκε από τη θάλασσα

Οργανώνονται οι φίλοι και οι συγγενείς του 31χρονου Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία με σκοπό να φτάσουν στη Χαλκιδική και να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού του.

Χθες πραγματοποίησαν συνάντηση σε πλατεία της πόλης των Σκοπίων με σκοπό, όσοι μπορέσουν, να βοηθήσουν, οικονομικά ή υλικοτεχνικά, στον εντοπισμό του 31χρονου. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μεταβούν σήμερα έξι άτομα στην περιοχή των ερευνών στη Χαλκιδική.



Όπως τονίζουν άνθρωποι του συγγενικού περιβάλλοντος του Μάρτιν στη Voria.gr, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν με φυσική παρουσία τις έρευνες. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, άτομα που διαθέτουν drones, κυάλια και άλλα αντικείμενα εξοπλισμού για εντοπισμό αγνοουμένων αναμένεται να καταφθάσουν στη Χαλκιδική, ενώ αναζητούνται από τους οργανωτές άτομα που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους ντόπιους εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό ήδη από τον αδερφό του 31χρονου, που φτάνει σήμερα στη Χαλκιδική από τις ΗΠΑ, αλλά και τον φίλο του Ιβάν έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός τα χρήματα του οποίου θα συνδράμουν στις έρευνες.

Καθημερινά, όπως τόνισε και ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος στη Voria.gr, στο σημείο βρίσκεται η μητέρα του 31χρονου, η ψυχολογική της κατάσταση της οποίας, όπως είναι λογικό, είναι πολύ δύσκολη. «Ελπίζουμε και με την έλευση του άλλου της γιου να μπορέσει να ησυχάσει λίγο. Είναι μία γυναίκα μόνη σε μία χώρα που δεν μιλάει καν τη γλώσσα. Ακόμα και ορισμένοι συγγενείς της που είχαν έρθει από τη Βόρεια Μακεδονία έχουν αποχωρήσει και είναι εντελώς μόνη της, μόνο με εμάς», συμπληρώνει.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου οι έρευνες από τη Λιμενική Αρχή και τις Ομάδες Εθελοντών, όπως ο ΟΦΚΑΘ, για τον εντοπισμό του 31χρονου Μάρτιν.

Ο Χρήστος Ράμος, που πρωτοστατεί στις έρευνες εντοπισμού του 31χρονου, μεταφέροντας στη Voria.gr τα λεγόμενα του αδερφού του Μάρτιν, τους ζήτησε να προετοιμαστούν για μεγάλη επιχείρηση τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να εντοπιστεί ο αδερφός του. «Μου είπε πως θα κινήσει γη και ουρανό για να βρει τον αδερφό του, κινητοποιώντας όσα μέσα χρειαστεί. Μας ενημέρωσε να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε και ενδέχεται να πληρώσει για να σηκωθεί ξανά αεροπλάνο, όπως έγινε και εχθές», σημειώνει ο επικεφαλής των εθελοντών διασωστών.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σήμερα είναι σε εξέλιξη μία μεγάλη έρευνα με τρία πλωτά σκάφη, εναέρια μέσα και drones όπως και πεζοπόρο τμήμα. Ακόμη, αναμένεται να σηκωθεί πάλι το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, ενώ αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, αύριο, όπως τονίζει ο κ. Ράμος, θα χρησιμοποιηθεί και ειδικό drone με θερμικές κάμερες που αναμένεται να φέρει παραπάνω αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος από την πλευρά του πραγματοποίησε το πρωί χερσαίες έρευνες, που ήταν και οι τελευταίες, καθώς από εδώ και πέρα περνά σε αστυνομική έρευνα το περιστατικό.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες που βοηθούν στις έρευνες εντοπισμού.

Παράλληλα, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τόνισε στη Voria.gr ότι «ο δήμος Κασσάνδρας είναι εδώ για ό,τι χρειαστεί. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί κάτι αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».