Skip to main content

Χαλκιδική: Ποιοι οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα - Πότε αποκαθίσταται

Αγώνα δρόμου έδωσαν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ώστε να έχει ξανά ρεύμα όλη η περιοχή.

Μία εβδομάδα στο σκοτάδι κοντεύουν να κλείσουν διάφοροι οικισμοί της Χαλκιδικής μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας που διέλυσε μεταξύ άλλων και το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη δυτική πλευρά του νομού.

Παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται άοκνα εδώ και αρκετές μέρες, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην αποκατάσταση του δικτύου είναι πολλές, με αποτέλεσμα να μην έχουν ηλεκτροδοτηθεί ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα κατάσταση, χωρίς ρεύμα παραμένουν σπίτια στην Κηπούπολη της Νέας Καλλικράτειας, στον Άγιο Μάμα, στην ακτή Σάνη στην Κασσάνδρα, ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα σε σπίτια που βρίσκονται μεταξύ Νέας Γωνιάς και Λακκώματος.

Σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα οφείλεται στην πτώση στύλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν. Στην περίπτωση, όμως, της περιοχής μεταξύ Νέας Γωνίας και Λακκώματος η περιοχή είναι ιδιαίτερα λασπώδης και δεν μπορεί να την προσεγγίσει το μηχάνημα που τοποθετεί τις κολώνες μέσα στη γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όχημα τύπου JCB ώστε να προσεγγιστεί η περιοχή και να καταστεί δυνατό να μπουν οι πέντε κολώνες που θα μεταφέρουν το ρεύμα στα νοικοκυριά της περιοχής.

Όπως και να έχει σήμερα αναμένεται και οι τελευταίες περιοχές της Χαλκιδικής να πάρουν ρεύμα, με τη συγκεκριμένη πληγή που άφησε η θεομηνία της περασμένης Τετάρτης να αποκαθίσταται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποκατάσταση του δικτύου της Χαλκιδικής επιστρατεύθηκαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ από Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και από Ημαθία, Κιλκίς και Σέρρες ώστε να συνδράμουν στο έργο του ολιγομελούς τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ στα Νέα Μουδανιά που είχε να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο έργο.

Προκειμένου να επιστευχθεί η πλήρης αποκατάσταση τα συνεργεία έπιαναν δουλειά κατά πληροφορίες από τις 06.00 το πρωί και συνέχιζαν να εργάζονται έως τις 02.00 τα ξημερώματα.