Skip to main content

Οι νεαροί που χάθηκαν στη θάλασσα στο Ποσείδι πήγαν Χαλκιδική για πάρτι γενεθλίων (φωτο)

Οι δύο αγνοούμενοι από τη Βόρεια Μακεδονία, ηλικίας 28 και 30 ετών, παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα αφού βούτηξαν από την αμμόγλωσσα Μύτη

Σε ετοιμότητα είναι οι Αρχές και οι εθελοντές για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων που εξαφανίστηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική. Μαζί με άλλον έναν φίλο τους, είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι δύο αγνοούμενοι από τη Βόρεια Μακεδονία, ηλικίας 28 και 30 ετών, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη», με αποτέλεσμα την αρχική κινητοποίηση του Λιμενικού, ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και εθελονών για τον εντοπισμό τους. Μαζί τους ήταν και ένας 25χρονος που όμως κατάφερε να διασωθεί και να περισυλλεγεί από το Λιμενικό. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά «οι τρεις νεαροί ήρθαν από τα Σκόπια για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός παιδιού».

Όσον αφορά το σημείο που παρασύρθηκαν οι νεαροί η δήμαρχος αναφέρει ότι είναι σε σημείο που ούτε οι ντόπιοι πλησιάζουν, αφού γνωρίζουν την επικινδυνότητα. «Τα ρεύματα είναι τεράστια στο σημείο, οι ντόπιοι να φανταστείτε δεν πάμε εκεί αφού είναι και κόμβος για τα καράβια», τονίζει.

Στο σημείο βρέθηκαν και οκτώ εθελοντές του ΟΦΚΑΘ που με πλωτά και πεζοπόρα ενήργησαν για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Σύμφωνα με πληφορορίες της Voria.gr, οι εθελοντές είναι σε ετοιμότητα να συνεχίσουν τις έρευνες μόλις κοπάσουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, θα συνεχιστούν οι έρευνες και με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας Θεμελής Ιερισσιώτης που βρέθηκε στο σημείο ανέφερε ότι οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα ήταν ισχυροί. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ. Εκτιμάται ότι οι ισχυροί άνεμοι βορειοδυτικοί άνεμοι, σε συνδυασμό με τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή, κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερή την επιστροφή των κολυμβητών στη στεριά, στην αμμόγλωσσα του Ποσειδίου.

Οι έρευνες πλέον έχουν σταματήσει αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα. Το ελικόπτερο της ΠΑ σταμάτησε τις έρευνες λόγω σκότους.

 Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες εντοπισμού: