Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΗΓΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ 77.400 ΕΥΡΩ

Η 52χρονη παρότρυνε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα που είχε στο σπίτι δήθεν για να προστατευθούν από την απολύμανση.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρέθηκε υπόθεση εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή του δήμου Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Από το ΑΤ Μουδανιών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονης που προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος του δήμου και ισχυρίστηκε ότι θα γίνει απολύμανση στο σπίτι για τον κορωνοϊό. Η ίδια παρότρυνε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα που είχε στο σπίτι δήθεν για να προστατευθούν από την απολύμανση και... κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 77.000 ευρώ και κοσμήματα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 6ης Μαΐου 2022, η προαναφερόμενη γυναίκα πήγε στην οικία της ηλικιωμένης προσποιούμενη την υπάλληλο του δήμου και προφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει απολύμανση στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια παρότρυνε την ηλικιωμένη να της υποδείξει τυχόν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε στο σπίτι, προκειμένου να προστατευθούν δήθεν από την απολύμανση, τα οποία αφαίρεσε και διέφυγε με άγνωστο συνεργό της, που την ανέμενε σε όχημα.

Σύμφωνα με την παθούσα κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 77.400 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου συνεργού της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ