Skip to main content

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μόλα Καλύβα - Μικρές φθορές σε σπίτια (videos)

Στη Χαλκιδική έχει μεταβεί η Πυροσβεστική με 22 οχήματα, 45 άτομα, τρία αεροσκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο - Μεταφορά ηλικιωμένων στη Νέα Σκιώνη

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και πλησίαζε τον οικισμό Καλύβια.

Στο σημείο έχει μεταβεί η Πυροσβεστική με 22 οχήματα, 45 άτομα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχει καταφέρει να θέσει τη μεγάλη πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα μειωνόταν η έντασή τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν νωρίτερα σε τέσσερα μέτωπα, ενώ κατάφεραν να απομακρύνουν τη φωτιά από τις αυλές των σπιτιών. Θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή, καθώς η αύξηση της έντασης των ανέμων θα προκαλέσει πολύ εύκολα αναζωπυρώσεις.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, που βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή, είχε από το πρωί συνεχείς επαφές. με τους επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου αν χρειαστεί να διατεθούν και μέσα της περιφέρειας για την κατάσβεση. Μάλιστα, όπως δήλωσε γύρω στις 19:30 στην ΕΡΤ3, κατόπιν ενημέρωσής του από την πυροσβεστική, η φωτιά πλέον βρίκσεται υπό μερικό έλεγχο.

Μεταφορά ηλικιωμένων

Όπως ανέφερε στη Voria.gr, ο Συντονιστής της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ, Αργύρης Κερμεντής, μεταφέρθηκαν από εθελοντές 20-30 ηλικιωμένοι από τη Μόλα Καλύβα στην Ασφάλεια της Νέας Σκιώνης.

«Η φωτιά έφτασε στα πέντε μέτρα από τις αυλές των συγκεκριμένων σπιτιών, ορισμένα από αυτά υπέστησαν μικρές φθορές», τόνισε ο κ. Κερμεντής, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκαν άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών, άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και άνθρωποι που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

πηγή φωτο: karfitsa.gr