Skip to main content

Χαλκιδική: Πρόεδρο και Συμβούλιο ζητούν οι τοπικοί φορείς στις Καλύβες

Πρόεδρο και Κοινοτικό Συμβούλιο ζητούν οι σύλλογοι του χωριού Καλύβες στη Χαλκιδική καθώς μέχρι σήμερα υπάγονται στην Κοινότητα Πολυγύρου

Να αποκτήσουν οι Καλύβες Χαλκιδικής, πρόεδρο και Κοινοτικό Συμβούλιο ζητούν οι σύλλογοι του χωριού, καθώς έως σήμερα υπάγονται στην Κοινότητα Πολυγύρου.

Όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr, σε ανακοίνωση-κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Γυναικών Καλυβών, του ΚΑΠΗ, του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, του Συλλόγου Νεολαίας και της Ομάδας Παραγωγών Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Καλυβών, η οποία φέρει και υπογραφές από τους κατοίκους, προβάλλεται το αίτημα αναγνώρισης ως αυτόνομη Κοινότητα.

Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι Καλύβες δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως αυτόνομη κοινότητα από το ελληνικό κράτος και ήταν πάντα ενσωματωμένες διοικητικά στην κοινότητα Πολυγύρου.

Παλιότερα είχαμε τη δυνατότητα να εκλέγουμε Πρόεδρο ώστε το χωριό μας να έχει τη δυνατότητα σίγουρης εκπροσώπησης. Από την ψήφιση του νόμου Καποδίστρια χάθηκε αυτή η δυνατότητα. Τα τελευταία χρόνια αδυνατούμε να έχουμε και εκπρόσωπο από το χωριό μας εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.

Από την ψήφιση του νόμου Καλλικράτη το 2010 δόθηκε η δυνατότητα αυτοτελείς οικισμοί να συστήνονται διοικητικά σε αυτόνομες δημοτικές κοινότητες. Πλέον ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες του χωριού μας στα χέρια μας.

Ο νόμος μάς δίνει το δικαίωμα, αρκεί να το διεκδικήσουμε. Ζητάμε το αυτονόητο. Οι Καλύβες να έχουν δικό τους τοπικό συμβούλιο και πρόεδρο κοινότητας».

Πηγή φωτογραφίας: halkidikifocus.gr