Skip to main content

Σαν τη Χαλκιδική σε... ανεπάρκεια ασθενοφόρων δεν έχει

Τα 6-7 ασθενοφόρα δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες κατά τη θερινή περίοδο, δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Ζωτικής σημασίας ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό του ΕΚΑΒ διαπιστώνονται για ακόμη ένα καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Μπορεί κάθε χρόνο να «βουλιάζει» από επισκέπτες και τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τις μαγευτικές της παραλίες, ωστόσο τα ιατρικά περιστατικά αναπόφευκτα πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα με την υποστελέχωση στην περιοχή παραμένουν.

«Εμείς φωνάζουμε ως Σωματείο και λέμε ότι χρειάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνει ένα προγραμματισμός να πάρουν επικουρικό προσωπικό. Ο νομός θέλει τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα για να λειτουργήσει, λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Δεβέλογλου.

Στην Κασσάνδρα είναι διαθέσιμο μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ένα 24ωρο, αλλά είναι προφανές ότι εάν προκύψουν περισσότερα συμβάντα στην περιοχή δημιουργείται πρόβλημα. «Ποτέ δεν έχουμε ξεπεράσει τα 6-7 ασθενοφόρα στον νομό Χαλκιδικής. Και πέρσι ένα ασθενοφόρο είχε η Κασσάνδρα και πρόπερσι» τόνισε ο κ. Δεβέλογλου.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, για να εξυπηρετηθούν περισσότερα από ένα περιστικά, συνδράμουν οχήματα από όλες τις μονάδες υγείας του νομού. «Όταν φεύγει της Κασσάνδρας το αυτοκίνητο και προκύψει κάτι, κατεβαίνει άλλο από τα Μουδανιά. Έχει επίσης στον Άγιο Νικόλαο, στο Παλαιοχώρι, στον Πολύγυρο, κατεβαίνει επίσης ένα από τη Θεσσαλονίκη στην Καλλικράτεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου επισημαίνει πως για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο να προσληφθούν συμβασιούχοι ως εποχιακό προσωπικό, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. «Η Χαλκιδική χρειάζεται 10 αυτοκίνητα, αλλά για να στελεχωθούν απαιτείται προσωπικό. Εδώ και καιρό τα λέμε και δεν μας ακούνε» καταλήγει.