Skip to main content

Χαλκιδική: Στάχτη 15 στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά στον Στανό

Συνεχίζεται ακόμα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στη Χαλκιδική - Δεν θα σηκωθούν καναντέρ.

Σαφώς καλύτερη είναι από το πρωί η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δύσβατη δασική περιοχή στον Στανό Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, στη Voria.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή όλο το βράδυ και συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα στο σημείο της φωτιάς, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. «Το συμβάν τυπικά θεωρείται ακόμα ανοιχτό, πλήν όμως έχει παρέλθει κάθε κίνδυνος και ελπίζουμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει σβήσει τελείως η η διαδικασία της πυρόσβεσης», εκτίμησε ο κ. Βαλιάνος.

Μέχρι στιγμής περίπου 15 στρέμματα δάσους έχουν καεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε εξαιρετικά δύσβατη χαράδρα, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, και η πυροσβεστική βρίσκεται στο στάδιο της φύλαξης.

Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται να σηκωθούν σήμερα εναέρια μέσα, τα οποία επιχείρησαν εχθές στο σημείο. Στο σημείο βρίσκονται πλέον τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες.