Skip to main content

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Συνδράμει η οικογένεια του ενός

Στο ένα σκάφος βρίσκεται και ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους που έφθασαν εχθές το βράδυ στην περιοχή για τις έρευνες.

Συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νεαρών, 28 και 30 ετών, που εξαφανίστηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική. Μαζί με άλλον έναν φίλο τους, ο οποίος διεσώθει, είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στην περιοχή έφτασαν ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, συνδράμοντας στις έρευνες. 

Διαβάστε σχετικά - Οι νεαροί που χάθηκαν στη θάλασσα στο Ποσείδι πήγαν Χαλκιδική για πάρτι γενεθλίων (φωτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν τις χθες βράδυ στην περιοχή. Όταν κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το άλλο σκάφος θα προσεγγίσει από την πλευρά της Φούρκας.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σημείωσε στη Voria.gr πως παρά τις προσπάθειες μειώνονται οι ελπίδες καθώς τα ρεύματα στη περιοχή είναι εξαιρετικά ισχυρά.  

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας, Θεμελής Ιερισσιώτης, τόνισε πως στο σημείο βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, δύο σκάφη της ΕΟΔ, ενώ αναμένονται και άλλα σκάφη για να συνδράμουν στις έρευνες. Λόγω των βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στο σημείο, υπάρχει κύμα που δυσχεραίνει το έργο τους. 

 

Να σημειωθεί πως οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ αλλά σε ετοιμότητα βρισκόταν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα. Το ελικόπτερο της ΠΑ σταμάτησε τις έρευνες λόγω σκότους.

Οι τρεις νεαροί από τη Βόρεια Μακεδονία επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός από την παρέα.

Οι αρχές είχαν καταφέρει να εντοπίσουν σώο τον έναν από τους αγνοούμενο λίγο μετά τις 18:30 χθες, έναν 25χρονο.