Skip to main content

Χαλκιδική: Φωτογραφία του Μάρτιν από την ημέρα της εξαφάνισης - Δύο αεροπλάνα στις έρευνες

Ο ΟΦΚΑΘ σε συνεργασία με Αερολέσχη θα σηκώσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να ενισχύσει τις έρευνες - Επιχειρεί και αεροπλάνο του Λιμενικού.

Στη δημοσιότητα έρχεται φωτογραφία του αγνοούμενου Μάρτιν από την ημέρα που πήγαινε για μπάνιο με την παρέα του στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι, λίγο πριν παρασυρθεί μαζί με τους δύο φίλους του από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο 31χρονος εμφανίζεται στη φωτογραφία με το μαγιό του αλλά και με μία τσάντα θαλάσσης να περπατά στην παραλία το Σάββατο, την τελευταία ημέρα που βρισκόταν μαζί με ακόμα δέκα φίλους του στην παραλία στο Ποσείδι. Λίγο αργότερα, βούτηξε στη θάλασσα με τον φίλο του Βασίλ, ενώ ο Ιβάν, όταν αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύουν, έπεσε και αυτός στη θάλασσα για να τους σώσει.

Σήμερα, τέσσερα 24ωρα μετά από εκείνη την ημέρα, με αεροπλάνο που θα επιστρατευτεί από τον ΟΦΚΑΘ, κατόπιν εντολής της οικογένειας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ αεροπλάνο έχει σηκωθεί και από το Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε σχετικά - Χαλκιδική: Eναέρια drone και σκύλος διασώστης μπαίνουν στις έρευνες εντοπισμού του Μάρτιν

Ο ΟΦΚΑΘ σε συνεργασία με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης θα σηκώσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να ενισχύσει τις έρευνες. Θα πετάει για τρεις ώρες πάνω από τα παράλια της Κατερίνης, της Λάρισας και του Βόλου. Στη συνέχεια θα περάσει από τη Σκιάθο και θα γυρίσει από τη νέα Σκιώνη αλλά και το Ποσείδι για να χτενίσει όλη την περιοχή.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας διασωστών του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, το αεροπλάνο θα κινείται στις περιοχές που βρέθηκε και ο 30χρονος Ιβάν.

Στο μεταξύ, από αέρος επιχειρεί από τις 12 το μεσημέρι ένα αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, στο σημείο βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού αλλά και ένα περιπολικό όχημα του Σώματος.

Άκαρπες οι έρευνες 

Από το πρωί, δύο drone του ΟΦΚΑΘ αναζητούν τον Μάρτιν σε απόκρημνο σημείο προς την Αγία Παρασκευή, ενώ ένα μικρό σκάφος πλέει κοντά στα βράχια για να βρει κάποιο σημείο του 31χρονου.

Επίσης, από την ξηρά επιχειρεί και πεζοπόρο τμήμα αλλά και σκύλος διασώστης.