Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του δήμου Αριστοτέλη για το αντιπλημμυρικό έργο της Ιερισσού - Τι προβλέπει.

Στην τελική φάση υλοποίησης εισέρχεται το αντιπλημμυρικό έργο της Ιερισσού, στην τοποθεσία Τζούρβα, με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας (Energon Constructions) και του δήμου Αριστοτέλη, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το έργο, με συμβατικό προϋπολογισμό 2.572.653,28 € ευρώ, βρισκόταν σε εκκρεμότητα από τον Μάιο του 2018, που πραγματοποιήθηκε η ένταξη του στο τρέχον ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μελετήθηκε επί ημερών της προηγούμενης δημοτικής διοίκησης, δημοπρατήθηκε από τη σημερινή διοίκηση του δήμου μέσα στον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της και πλέον με την υπογραφή της σύμβασης, αρχίζει η εκτέλεσή του.

Προορίζεται να βελτιώσει αισθητά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιερισσού, με επίκεντρο τη διευθέτηση ενός ρέματος εποχιακής ροής με τρεις κύριους κλάδους και κάποιους μικρότερους, το οποίο όμως σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων δημιουργεί σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια. Οι εργασίες, θα πραγματοποιηθούν σε συνολικό μήκος 2.985 μέτρων με σκοπό την προστασία των καλλιεργούμενων εκτάσεων και ιδιοκτησιών στην περιοχή του ρέματος.

Στα σημεία όπου υπάρχουν διασταυρώσεις χωματόδρομων θα κατασκευαστούν τεχνικά από οπλισμένο σκυρόδεμα, για να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργεία των οδών.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν, ως επί το πλείστων, παραπλεύρως των υφιστάμενων οδών (επαρχιακής οδού, ασφαλτοστρωμένων οδών και χωματόδρομων) που εξυπηρετούν τις υπάρχουσες ιδιοκτησίες εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει τα εξής: «Ξεκινάμε την υλοποίηση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιερισσού, που “τρέχει” πλέον, όπως είμαστε αποφασισμένοι να “τρέξουμε” κάθε δυνατή παρέμβαση για την προστασία όλων των οικισμών του Δήμου, που επί σειρά ετών έμειναν ανοχύρωτοι απέναντι στον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως διαπιστώσαμε τους μήνες που πέρασαν, ανάλογα φαινόμενα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά, με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Αυτή η Δημοτική Αρχή, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από την αρχή της θητείας της, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσει τον χρόνο να περνά αναξιοποίητος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ