Skip to main content

Χαλκιδική: Πλημμύρισαν τα κάμπινγκ της Σιθωνίας - Όπου φύγει φύγει οι κατασκηνωτές

Σε ποτάμι μετατράπηκε η μεγαλύτερη έκταση στο κάμπινγκ στο Κριαρίτσι, όπου και σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές - Προβλήματα και σε Πλατανίτσι, Ίζα.

Στο μάτι της κακοκαιρίας με τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το απόγευμα της Τετάρτης τη Χαλκιδική βρέθηκαν και τα κάμπινγκ στο δεύτερο πόδι, στη Σιθωνία, με αρκετούς κατασκηνωτές να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους και να σταματούν τις... τελευταίες ανάσες καλοκαιρού λίγο πιο νωρίς.

Διαβάστε επίσης - Χαλκιδική: Μάχη με τις λάσπες στην Τορώνη - Κατέρρευσε τοιχίο στη γέφυρα της Συκιάς

Σε ποτάμι μετατράπηκε η μεγαλύτερη έκταση στο κάμπινγκ «Χριστίνα» στο Κριαρίτσι, το οποίο αντιμετώπισε και τα περισσότερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και τους ανέμους της χθεσινής ημέρας. Με το πρώτο φως σήμερα οι ιδιοκτήτες του κάμπινγκ άρχισαν να εκτιμούν τις ζημιές που άφησε πίσω της η βροχή.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, Γιώργος Λειβαδιώτης, αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα καθώς πλημμύρισε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ αναγκάστηκαν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση για πάνω από 10 ώρες. «Η τάση ήταν αρκετά χαμηλή και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την ηλεκτροδότηση για πάνω από 10 ώρες και την ανοίγαμε εκ περιτροπής μόνο για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε κάποια βασικά αγαθά», σημείωσε.

Η κακοκαιρία οδήγησε σχεδόν όλους τους κατασκηνωτές που βρισκόταν με δική τους σκηνή να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέφεραν στη Voria.gr πως μέχρι το απόγευμα περνούσε νερό μέσα από τον κυρίως χώρο του κάμπινγκ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο ρέμα, το οποίο μεταράπηκε σε ποτάμι και έκλεισε τον δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να φύγει. Οι ίδιοι μάλιστα πρόσθεσαν πως χρειάστηκαν αρκετή ώρα προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, οι μόνοι που έμειναν ήταν όσοι διέθεταν δικό τους τροχόσπιτο και αυτοκινούμενο καθώς και ορισμένοι που διέμεναν στις μεγάλες οργανωμένες σκηνές που δίνει προς ενοικίαση το κάμπινγκ. «'Ηδη μετά το Σαββατοκύριακο αρκετοί κατασκηνωτές είχαν φύγει και παρέμεναν περίπου 100 άτομα. Η χθεσινή καταιγίδα οδήγησε σε πάνω από 80 να απομακρυνθούν», τονίζει.

Η εικόνα σήμερα είναι απογοητευτική καθώς ο δρόμος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Η δίοδος είναι δύσκολη επίσης επειδή λόγω των βροχοπτώσεων αρκετές πέτρες εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει την παραθαλάσσια περιοχή.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα όχημα βρίσκονται σε ένα από τα κάμπινγκ της Συκιάς, στη Σιθωνία, και κάνουν συνεχείς απαντλήσεις νερού καθώς λόγω της βροχής έχει πλημμυρίσει η μία πλευρά του.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του κάμπινγκ σήμερα το πρωί οι κατασκηνωτές ξύπνησαν και αντίκρισαν νερά να έχουν κατακλύσει σχεδόν το κάμπινγκ. Σύμφωνα με την ίδια, οι ξένοι τουρίστες που βρίσκονταν με τα αυτοκινούμενά τους στην περιοχή έφυγαν χθες το πρωί λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, κάτι που, ωστόσο, δεν έκαναν οι Έλληνες που παραθέριζαν εκεί καθώς παραμένουν και σήμερα.

Η κακοκαιρία έπληξε και το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι όπου η βροχή πλημμύρισε αρκετά σημεία του, καθώς φούσκωσε το παρακείμενο ποτάμι. Όπως σημειώνουν κατασκηνωτές του κάμπινγκ πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν άμεσα, κυρίως όσοι διέμεναν σε σκηνές, ενώ κάποιο επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στη Σάρτη και να επιστρέψουν σήμερα όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν πιο κατάλληλες. Πάντως, όσοι είχαν τα δικά τους τροχόσπιτα παρέμειναν στο σημείο.

Ζητήματα δημιουργήθηκαν και στο κάμπινγκ «Αρμενιστής» όπου πολλοί κατασκηνωτές που είχαν επιλέξει να μείνουν σε σκηνές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την παραθέρισή τους.

Στο κάμπινγκ παρέμειναν κατά βάση όσοι έμεναν σε αυτοκινούμενα. Όπως σημείωσε στη Voria.gr o διευθυντής του κάμπινγκ, Αντώνης Σταμπουλίδης, προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά βάση τις τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως των σταθερών τηλεφώνων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η επικοινωνία.

Τέλος, προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετώπισε και το κάμπινγκ Ίζα, στην Τριστινίκα, καθώς έβρεχε από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχόμενα. Όπως και στις άλλες δύο περιπτώσεις οι περισσότεροι κατασκηνωτές έφυγαν άρον άρον.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου, υπογράμμισε πως τα περισσότερα κάμπινγκ αντιμετώπισαν προβλήματα με το ίντερνετ λόγω της κακοκαιρίας. Παράλληλα, ανέφερε πως επειδή υπήρχε ενημέρωση από νωρίς για την εκδήλωση των φαινομένων θα ήταν καλό όλοι να καθαρίσουν τα ρέματα και να μην αφήνουν καλώδια στο χώμα. «Υπάρχει ενημέρωση και για συνέχεια της κακοκαρίας αλλά ελπίζουμε να το προλάβουμε. Πάντως, οι πληρότητες τον... "Άγιο Αύγουστο" ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και θεωρούμε πως η κακοκαιρία δεν θα αποθαρρύνει τους κατασκηνωτές από εδώ και πέρα», σχολίασε.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στη Voria.gr, τόνισε πως στελέχη του δήμου πήγαιναν από κάμπινγκ σε κάμπινγκ και ενημέρωναν τους υπεύθυνουν να λάβουν τα μέτρα τους για να μην κινδυνεύσει κανείς.

Φωτογραφίες, βίντεο: Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική/Facebook