Skip to main content

Χαλκιδική: Τρέχουν για… τους αμμοκράτες στο λιμάνι της Νικήτης

Βράχοι, γνωστοί και ως αμμοκράτες, είχαν μπει στο παρελθόν ώστε να συγκρατούν το χώμα και να τηρούν την ευστάθεια στο λιμάνι

Αγώνας για να νομιμοποιηθούν βράχοι που τοποθετήθηκαν αυθαίρετα στο παρελθόν στο λιμάνι της Νικήτης στη Σιθωνία γίνεται από τη διοίκηση του δήμου στη Χαλκιδική.

Οι εν λόγω βράχοι, γνωστοί και ως αμμοκράτες, είχαν μπει στο παρελθόν ώστε να συγκρατούν το χώμα και να τηρούν την ευστάθεια στο λιμάνι της Νικήτης.

Αν και αυθαίρετοι, οι αμμοκράτες είναι δύσκολο να απομακρυνθούν, καθώς ζυγίζουν πολλούς τόνους και χρειάζεται ειδική υποδομή ώστε να δρομολογηθεί διαδικασία απομάκρυνσής τους.

Ο δήμος Σιθωνίας έχει  ξεκινήσει την διαδικασία νομιμοποίησης των συγκεκριμένων τεχνικών παρεμβάσεων, όπως προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο για την νομιμοποίηση λιμενικών αυθαίρετων έργων.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα έχει υπάρξει παρέμβαση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κυριακής Μάλαμα που κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ώστε να στηριχθεί ο δήμος Σιθωνίας στην προσπάθεια νομιμοποίησης του εν λόγω αυθαίρετου λιμενικού έργου.