Skip to main content

Χαλκιδική: Βρέθηκε ζωντανός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι - Πώς εντοπίστηκε

Πρόκειται για τον 30χρονο, που εντοπίστηκε σώος έπειτα από 18 ώρες μέσα στη θάλασσα όπου πάλευε με τα κύματα για να κρατηθεί ζωντανός.

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη περιπέτεια για έναν από τους δύο αγνοούμενους τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοούνταν από εχθές το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Διαβάστε σχετικά - Χαλκιδική: Τους ρούφηξε η θάλασσα, λέει για τους αγνοούμενους φίλους του ο διασωθείς (vid)

Πρόκειται για τον 30χρονο, που εντοπίστηκε σώος λίγο πριν τις 12:30 σήμερα έπειτα από 18 ώρες μέσα στη θάλασσα όπου πάλευε με τα κύματα για να κρατηθεί ζωντανός. Ο νεαρός εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες. Άμεσα ενημερώθηκε φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ που έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ώσπου να καταφθάσει σκάφος του Λιμενικού για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για τις πρώτες βοήθειες και από κει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή. 

Στις έρευνες μετείχαν ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου διασωθέντα

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου, οι οποίοι και συνέδραμαν τις έρευνες με το σκάφος των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου άτομου που είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή της αμμόγλωσσας Μύτη, στο Ποσείδι, ενός 28χρονου συμπατριώτη των διασωθέντων, που είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για διακοπές και για το πάρτι γενεθλίων του ενός εξ αυτών.

«Τους ρούφηξε η θάλασσα», λέει για τους φίλους του ο 25χρονος που διασώθηκε πρώτος

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τους κολυμβητές από τη Βόρεια Μακεδονία, που παρασύρθηκαν εξαιτίας των θαλάσσιων ρευμάτων και των ισχυρών ρευμάτων από τη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος φίλος τους, που διεσώθη από το Λιμενικό και με τον οποίον είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός από την παρέα, είδε τους δύο νεαρούς να χάνονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα μπροστά στα μάτια του, αφού βούτηξαν στην πασίγνωστη παραλία-αμμόγλωσσα Μύτη. Ο ίδιος φέρεται να είπε στις αρχές ότι τους δύο φίλους του «τους ρούφηξε η θάλασσα, τους κατάπιαν τα κύματα». Στη συγκεκριμένη περιοχή τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ ισχυρά και οι περισσότεροι ντόπιοι αποφεύγουν το κολύμπι εκεί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας. Χθες, μάλιστα, την κατάσταση στη Μύτη του Ποσειδίου επιδείνωναν ακόμη περισσότερα οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 Μποφόρ.

Μιλώντας νωρίτερα στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είπε πως οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες από το πρωί σήμερα, ενώ στο σημείο επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και του ΟΦΚΑΑΘ και ιδιωτών αλιέων. «Γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να εντοπιστούν αλλά οι ελπίδες ολοένα και μειώνονται. Όποιος δεν ξέρει την περιοχή είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί καθώς οι ντόπιοι γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να κολυμπάνε αλλά να μένουν στο σημείο για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα», σημείωσε η κ. Χαλκιά. 

Από το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.