Skip to main content

Χαλκιδική: Ξενοδόχος εγκατέλειψε σε Κέντρο Υγείας ενοίκους του με κορωνοϊό (vid)

Όταν ο ξενοδόχος έμαθε τι συνέβαινε τους φόρτωσε σε ένα αγροτικό και τους άφησε έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου και έμειναν για 19 ώρες.

Αντιμέτωποι με μια απίστευτη ταλαιπωρία βρέθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα στη Χαλκιδική όταν διαπίστωσαν ότι αρχικά ο άνδρας νόσησε από κορωνοϊό.

Η γυναίκα που μαζί με τον φίλο της είχαν πάει μαζί διακοπές στην Ελλάδα κατήγγγειλε στο Open ότι όταν ο ξενοδόχος έμαθε τι συνέβαινε τους φόρτωσε σε μια καρότσα και τους άφησε έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου και έμειναν για 19 ώρες. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι τις έκλεψαν και τα χρήματα!

«Λόγω της αναχώρησης του φίλου μου πήγαμε σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο όπου διαγνώστηκε θετικός. Έκανα και εγώ τεστ, στο οποίο βγήκα αρνητική. Μας είπαν να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να περιμένουμε οδηγίες, όπως και κάναμε. Πήραμε στο μικροβιολιογικό και μου είπαν ότι επειδή είναι Κυριακή κανείς δεν θα μας πάρει, να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα. Είπαμε στο ξενοδοχείο ότι ο φίλος μου νοσεί και μας ζήτησε να αποχωρήσουμε. “Παιδιά πηγαίντε στο δωμάτιο, μαζέψτε τη βαλίτσα σας και φύγετε τώρα” μας είπε» είπε.

«Μίλησα με την Πολιτική Προστασία και μας είπε ότι δεν κάνει να φύγουμε από το δωμάτιο και πρέπει να περιμένουμε το ΕΚΑΒ να μας πάει σε ξενοδοχείο καραντίνας. Ο ξενοδόχος μάς είπε ότι θέλει να επικοινωνήσει εκείνος με την Πολιτική Προστασία. Αντ’ αυτού μίλησε με έναν φίλο του εκεί. Μας φόρτωσε κυριολεκτικά στην καρότσα αγροτικού οχήματος και μας εγκατέλειψε μπροστά στο Κέντρο Υγείας στη Χαλκιδική και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ όλες του οι ενέργειες ήταν παράνομες. Έχουν υποχρέωση να απομονώνουν τους ενοίκους τους. Ήμασταν 19 ώρες έξω από το Κέντρο Υγείας. Μου κλέψανε τα τελευταία μου χρήματα. Ευτυχώς ήταν μια καλή γιατρός που μετά από 10 ώρες μας παρήγγειλε φαγητό και νερό. Ήταν εφιάλτης. Πήγαμε στην Αστυνομία. Μας είπαν ότι έχουν ένα τροχαίο και ότι έχουν να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί μας».

Η γυναίκα τελικά νόσησε και εκείνη κορωνοϊό.