Skip to main content

Χαλκιδική: Δήμαρχοι και φορείς ζήτησαν ειδική καμπάνια του ΕΟΤ

Στον Πολύγυρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού και έγινε ο δέκτης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

Η αποκατάσταση του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε ο τουρισμός στον νομό Χαλκιδικής ήταν το θέμα τη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πολύγυρο υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου συμμετείχαν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων της Χαλκδκής τέθηκε στον υπουργό σειρά ζητημάτων από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την στήριξη του κ. Θεοχάρη πάνω σε πέντε ζητήματα:

- την άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την Π.Ε. Χαλκιδικής

- ειδική καμπάνια προβολής μέσω του ΕΟΤ για το 2021 για την Χαλκιδική

- να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον οδικό τουρισμό

- την λήψη μέτρων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και

-  να τροποποιηθούν οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου (Άρθρο 28) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας" που αφορούν αλλαγές - ρυθμίσεις που θα φέρουν άμεσες ανατροπές - απαγορεύσεις σε ένα ευρύτατο ποσοστό της εκτός σχεδίου δόμησης, που αποτέλεσμα θα έχει την κατάρρευση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού εάν και εφόσον ισχύσουν.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των φορέων και των αυτοδιοικητικών. Έγινε δέκτης όλων των παραπόνων από τους συμμετέχοντες και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στη Χαλκιδική. Ο κ. Θεοχάρης τέλος, δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία στο προσεχές διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αικατερίνη Ζωγράφου και Δημήτριος Τζηρίτης, οι δήμαρχοι Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, Αστέριος Ζωγράφος, Μανώλης Καρράς, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Αναστασία Χαλκιά, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, καθώς και στελέχη τουριστικών φορέων και αντιδήμαρχοι τουρισμού.