Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ»

Ο δήμος Αριστοτέλη ζητεί τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή «Παράκαμψη Αρναίας», έως ότου ο άξονας καταστεί ασφαλής

Να τεθεί εκτός λειτουργίας ο νέος οδικός άξονας «Παράκαμψη Αρναίας», γνωστός και ως κόμβος Παλαιοχωρίου, στη Χαλκιδική, ζητεί ο δήμος Αριστοτέλη, μετά τα αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στο σημείο από τη στιγμή παράδοσής του στην κυκλοφορία, στις 23/5. Ο δήμος ζητεί να αποφανθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με ποιον τρόπο και με ποιες ενέργειες θα καταστεί ο συγκεκριμένος δρόμος ασφαλής.

Για το θέμα, σύμφωνα με τον δήμο, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου., στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, στις οποίες έδωσαν το «παρών» όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής.

Στις συναντήσεις αυτές, μάλιστα, προτάθηκε να εξεταστεί άμεσα η αλλαγή της προτεραιότητας των δύο οδών στις επίμαχες διασταυρώσεις και με ευθύνη της Περιφέρειας να συντονιστούν κοινές ενέργειες για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο κόμβο έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τετάρτη δύο γυναίκες, ενώ σήμερα σημειώθηκε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, με μία ελαφρά τραυματία.

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

«Ανακοινώνουμε, για την ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη, σε σχέση με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας της νέας περιφερειακής οδού «Παράκαμψης Αρναίας», ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου τ.ε., στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. Παρόντες ήταν από την πλευρά της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Αικατερίνη Ζωγράφου, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΚΜ, από την πλευρά της αστυνομίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος κ. Τζουμαίλης, και ο Διοικητής ΑΤ Αρναίας, κ. Χαϊδευτός, και από την πλευρά του Δ. Αριστοτέλη ο Δήμαρχος και οι θεματικοί Αντιδήμαρχοι.

Στις συναντήσεις αυτές, οι εκπρόσωποι του Δήμου ζήτησαν να τεθεί εκτός κυκλοφορίας ο νέος οδικός άξονας, μέχρι να αποφανθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με ποιον τρόπο και με ποιες ενέργειες θα καταστεί ο συγκεκριμένος δρόμος ασφαλής. Με την άποψη αυτή ταυτίστηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος κ. Τζουμαίλης. Το αίτημα κατατέθηκε και εγγράφως από την πλευρά του Δήμου (α.π.13403/15-06-2017), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και συμβολική εκδήλωση διακοπής της κυκλοφορίας την ίδια μέρα. Επίσης, προτάθηκε να εξεταστεί άμεσα η αλλαγή της προτεραιότητας των δύο οδών στις επίμαχες διασταυρώσεις και με ευθύνη της Περιφέρειας να συντονιστούν κοινές ενέργειες για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες επεμβάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργου, δεσμεύτηκε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα αποφανθούν άμεσα τόσο επί του αιτήματος, όσο και για τις περαιτέρω ενέργειες. Επιπλέον ο Δήμος δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Περιφέρειας και των Υπηρεσιών να συμβάλλει με όποια μέσα, δράσεις και πόρους του ζητηθούν, για να επισπευσθούν οι όποιες ενέργειες και να αποφύγουμε εκ νέου τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα.

Το σημερινό ατύχημα, λίγες μέρες μετά το προηγούμενο θανατηφόρο, που στοίχησε τη ζωή σε δύο συντοπίτες μας, καθώς και τα πολλαπλά ατυχήματα που σημειώθηκαν ήδη από τις 23-05-2017, που ο δρόμος τέθηκε σε κυκλοφορία, όπως καταγράφηκαν από το ΑΤ Αρναίας, επιβεβαιώνει την επιμονή μας και καλούμε τους αρμοδίους για άμεση λύση. Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή θεωρεί επιτακτικό να οριστεί ανεξάρτητος τεχνικός πραγματογνώμονας, που θα ερευνήσει τις αιτίες και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ