Skip to main content

Χαλκιδική:Χωρίς αποζημιώσεις ακόμη οι πληγέντες της θεομηνίας του 2019

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τόνισε πως σε συνδυασμό με τις συνθήκες λόγω της πανδημίας το πρόβλημα για επαγγελματίες είναι πολύ σοβαρό.

Δεν έχει προχωρήσει ακόμη η διαδικασία που αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου 2019 στη Χαλκιδική, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, μιλώντας στον Focus FM 103,6, και εξήγησε ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις καταγραφής των ζημιών και τα πορίσματα ελέγχου των αρμόδιων συνεργείων».

Σημειώνεται ότι, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής απέστειλε σχετική επιστολή επί του θέματος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στον Υπουργό Εσωτερικών και την κοινοποίησε στο Γραφείο Πρωθυπουργού, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες ελέγχων των επιτροπών ώστε να εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Ο κ. Κουφίδης έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές λόγω της κακοκαιρίας και τόνισε ότι πολλοί επαγγελματίες δανείστηκαν για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. «Όταν αυτοί οι άνθρωποι που χρωστούσαν από πέρυσι, βιώνουν αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας με την πανδημία, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών από νομό σε νομό, τόνισε ότι «ήρθαν κυρίως άνθρωποι που ήθελαν να δουν τα σπίτια τους και ενδεχομένως να ξεκινήσουν κάποιες εργασίες».

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα στη Χαλκιδική μίλησε για περίοδο με αίσθηση... χειμώνα καθώς, όπως είπε, «δεν είχαμε επισκέπτες στον νομό». «Περιμένουμε από Δευτέρα να ξεκινήσει η εστίαση και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, να μπούμε σε μία κάποια κανονικότητα, σε πρώτη φάση» σημείωσε ο κ. Κουφίδης.

Πάντως, οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης ετοιμάζονται «πυρετωδώς» με σκοπό να έχουν έτοιμα τα καταστήματά τους – τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές.