Skip to main content

Χαλκηδόνα: Προχωρούν οι εργασίες στη μεταλλική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ της Ελεούσας

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου γιατί όπως τόνισε αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ελεούσας.

Αυτοψία στη μεταλλική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ της Ελεούσας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Ελεούσας, Αθανάσιο Κεραμάρη προκειμένου να δουν την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης που εκτελούνται στην γέφυρα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ενημερώθηκε από την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου και τον ανάδοχο του έργου για την εξέλιξη των εργασιών. Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου γιατί όπως τόνισε αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ελεούσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. «Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει στην καλύτερη και ασφαλέστερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων της Ελεούσας. Επίσης, ευελπιστούμε ότι με την αποκατάσταση της γέφυρας θα ενεργοποιηθεί και πάλι η κυκλοφοριακή σύνδεση και εξυπηρέτηση της κοινότητας Ελεούσας με την αστική συγκοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε διακοπεί λόγω του περιορισμού του επιτρεπόμενου φορτίου διέλευσης της μεταλλικής γέφυρας», είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων της Ελεούσας αλλά και όλων των διερχομένων οδηγών για το μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα απαιτηθεί να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων από τη γέφυρα. «Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία που θα υποστούν για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να αποκατασταθεί το δάπεδο της γέφυρας και υποσχόμαστε τη όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών», είπε. Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος θέλησε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανταπόκρισή της σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής τονίζοντας ιδιαίτερα την καλή συνεργασία που έχουν οι δυο φορείς.