Skip to main content

Χαλκηδόνα: Σε τελική ευθεία το αποχετευτικό δίκτυο σε Αγχίαλο και Άγιο Αθανάσιο

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας δήλωσε πως ένα χρόνιο πρόβλημα των περιοχών του Αγχιάλου και Αγίου Αθανασίου μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία.

Η εξέλιξη της προόδου των αποχετευτικών δικτύων Αγχιάλου και Αγίου Αθανασίου, που ανήκουν στη ζώνη ευθύνης της ΕΥΑΘ Παγίων απασχόλησε τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χαλκηδόνος μεταξύ της ΕΥΑΘ Παγίων και του δήμου Χαλκηδόνος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων Σάκης Τζακόπουλος, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ζήσης Βαϊνάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Στράτος Πιτίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων Σάκης Τζακόπουλος έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη της μελέτης του αποχετευτικού δικτύου Αγχιάλου από την ΕΥΑΘ Παγίων και αναμένεται η άμεση εκπόνηση μελέτης για τις ιδιωτικές συνδέσεις του αποχετευτικού δικτύου Αγίου Αθανασίου, που εκκρεμεί από το 2008.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο των παραπάνω μελετών τονίζοντας ότι ένα χρόνιο πρόβλημα των συγκεκριμένων περιοχών μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες υποβολής των σχετικών μελετών, σε ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Σε συνδυασμό με το αποχετευτικό δίκτυο Αδένδρου, το οποίο είναι υπό δημοπράτηση και το αποχετευτικό δίκτυο Προχώματος (μαζί με την Ε.Ε.Λ. Ακροποτάμου) που βρίσκεται στη φάση της τελικής έγκρισης του τροποποιημένου τεχνικού δελτίου, καθώς και της ολοκλήρωσης σε λίγο καιρό του δικτύου της Χαλκηδόνος και της προσεχούς λειτουργίας των δικτύων Γέφυρας, Βαθυλάκκου και Νέας Μεσήμβριας, ολοκληρώνουμε την κάλυψη της περιοχής μας στη μεγαλύτερη έκτασή της» ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Πρόκειται για έργα που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας, προστατεύουν και αναβαθμίζουν το περιβάλλον και διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή την προσπάθειά μας, μέχρι να καλύψουμε και τον μικρότερο οικισμό μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.