Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ: ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τοποθετήθηκε για το μπάσκετ και τις αποφάσεις που διαμόρφωσαν την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο άθλημα.

Για το μπάσκετ και τις αποφάσεις που διαμόρφωσαν την κατάσταση αυτή τη στιγμή αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Γιώργος Χαλβατζάκης υποστηρίζοντας ότι σωστά δεν υποβιβάστηκαν στην Α2 κατηγορία οι Άρης και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

Για το λουκέτο που δόθηκε στο πρωτάθλημα: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώνουμε, σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να ξεπερνάμε τις συνήθειες. Δεν θεωρώ τις αποφάσεις εξωφρενικές. Από όσο ξέρω οι αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες. Το μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο παίζεται σε κλειστά γήπεδα. Πολύ δύσκολα μετά από 2.5 μήνες αποχής θα ξεκινούσε. Είναι δευτερευούσης σημασίας ποιος βγήκε πρωταθλητής».

Για το εάν ήταν χαριστικό για κάποιες ομάδες οι αποφάσεις: «Αυτή είναι η απόφαση, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υποβιβαστεί κάποια ομάδα. Για όνομα του Θεού. Βρίσκονται σε σωστό δρόμο οι αποφάσεις, αν και ακόμη δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν θα επανέλθει».

Για την θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ και τα νέα μέτρα που πάρθηκαν: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι όμως χρυσή ευκαιρία για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές. Το ζήτημα είναι το αν θέλουν και μπορούν. Τα μέτρα είναι θετικά αλλά να είναι υλοποιήσιμα. Να βγουν νέα ταλέντα με την μείωση των ξένων. Ίσως είναι ευκαιρία».

Για την επόμενη ημέρα: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την επόμενη ημέρα καθώς εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες. Θέλει υπομονή, δεν αφορά μόνο το μπάσκετ αλλά όλους αλλά θεωρώ πως το μπάσκετ θα βρει τον δρόμο του».

Για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ: «Για να μην επαναληφθεί να είναι σε αυτή την θέση της βαθμολογίας, υπάρχουν οφειλές από παλαιότερα. Το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται αν δεν δοθεί μόνιμη λύση, από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα έσοδα του παρελθόντος. Είναι δύσκολη η πραγματικότητα. Ποιος θα επενδύσει χρήματα σε μαγαζιά που έχουν πρόβλημα. Είναι τεράστιες ομάδες, τα έσοδα όμως κατά κύριο λόγω τα καλύπτουν ιδιοκτήτες, όχι τα τηλεοπτικά ή τα εισιτήρια».

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο: «Πιστεύω ότι αγαπάει τον Άρη, δεν ξέρω όμως περισσότερα. Ξέρω όμως τον Λευτέρη Αρβανίτη που τον εκτιμώ πάρα πολύ. Αγαπάει τον Άρη, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει αυτή την στιγμή. Όταν μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες όμως μιλάμε για χρήματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ