Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Τα δύο ισλαμιστικά παλαιστινιακά κινήματα ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση περίπου 30 βλημάτων όπλων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν σήμερα από κοινού την ευθύνη, σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση, για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο οργανώσεις ανέφεραν ότι απάντησαν με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον θέσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Τα εγκλήματα (σ.σ. του Ισραήλ) δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτά σε καμία περίπτωση», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ δεν διευκρινίζουν ποιες θα είναι στο εξής οι προθέσεις τους αλλά δηλώνουν ότι «όλες οι επιλογές είναι πιθανές», σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τα ένοπλα τμήματα των δύο οργανώσεων δεν είχαν δημοσιοποιήσει καμία κοινή ανακοίνωσή τους τα τελευταία χρόνια, μετά τον πόλεμο του 2014.

Υπενθυμίζεται πως μετά την εκτόξευση περίπου 30 βλημάτων όλμων από τη Γάζα προς το ισραηλινό έδαφος, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποδομών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Πηγή/Φώτο: AFP
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ