Skip to main content

Χαμηλοί τόνοι στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,27%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,22%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να βρίσκεται οριακά υπό του μηδενός.

Υποτονικές μεταβολές παρουσιάζουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, οι οποίοι, όπως και χθες, έτσι και σήμερα κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,27%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,22%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να βρίσκεται οριακά υπό του μηδενός.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο «έρχεται» τελευταίο σε μια επεισοδιακή ημέρα στην οποία τα χρηματιστήρια στην Ασία κατέγραψαν βαριές απώλειες.

Στη συνέχεια τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν στον ίδιο τόνο, ενώ υπήρξαν αθρόες ρευστοποιήσεις στα κρατικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να έχουν εκτιναχθεί σε πολυετή υψηλά.

Ωστόσο η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα παρέμβει στην αγορά ομολόγων προκειμένου να προστατέψει τους βρετανικούς τίτλους κάλμαραν κατά πολύ τις αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχωρούν.

Πριν από την έναρξης της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αναφορικά με τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια τον περασμένο μήνα.

Βάσει αυτών το επιτόκιο τα μακροπρόθεσμων δανείων 30ετούς διάρκειας διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 6,52%, από 6,25%, επίπεδο που συνιστά το υψηλότερο από τα μέσα του 2008 την εποχή της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Υπό κλοιό πιέσεων βρίσκεται η μετοχή της Apple, μετά τα δημοσιεύματα ότι έδωσε εντολή στους προμηθευτές της να μην αυξηθεί η δυναμική παραγωγικότητα των γραμμών παραγωγής των iPhone 14 Pro καθώς δεν αναμένει ισχυρή ζήτηση.

Πηγή: moneyreview