Skip to main content

Χαμόγελα μοίρασε σε 500 παιδιά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Τα παιδιά εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν για τη στοματική υγεία, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης που πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά ο ΟΣΘ

Υγιή χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά μοίρασε και φέτος ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 500 παιδιά, που φιλοξενούνται στις δομές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν για τη στοματική υγεία, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης που πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά ο ΟΣΘ.

«Στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης, οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αγάπη για τα παιδιά, καταφέραμε και φέτος να είμαστε παρόντες στους Παιδικούς Σταθμούς του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της πόλης μας. Οι προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι για τη στοματική υγεία έλαβαν χώρα για τέταρτη συνεχή χρονιά και στόχος μας είναι, η δράση να γίνει θεσμός και με άλλες δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά οι οδοντίατροι Βάσω Μιχαηλίδου, Αλέξανδρος Τρικαλιώτης, Ναυσικά Αλεβίζο, Βανέσσα Αλεβίζου και Ελένη Γεράκη. «Η ευαισθησία της διοίκησης του ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ, που αποτελείται από δέκα παιδικούς σταθμούς στους οποίους φιλοξενούνται 570 νήπια, για ακόμη μια χρονιά οδήγησε σε άριστη συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η φροντίδα της στοματικής υγείας των παιδιών, η οποία είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινάει από τη νηπιακή ηλικία. Ψυχή του εγχειρήματος είναι η διευθύντρια του ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ. Μαρία Μπάμπου, που δείχνει αμέριστη ευαισθησία για το θέμα» τόνισε η ταμίας του ΟΣΘ κ. Μιχαηλίδου.