Skip to main content

Χαμός στον ΣΚΑΪ – Αποχώρησε από εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (video)

Αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ από την on air αποχώρηση του Γερακαράκος μετά τη χρήση της λέξης «μπάτσοι» από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα το πρωί όταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, αποφάσισε να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για τη χρήση της λέξης «μπάτσοι» από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση αν και βρισκόταν στο στούντιο καταγγέλλοντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου για ύβρεις προς τους αστυνομικούς με τον όρο «μπάτσους» ενώ παράλληλα στράφηκε κατά των δημοσιογράφων που δεν τον επέπληξαν.

«Εξύβρισε με τον όρο ”μπάτσους” χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Γερακαράκος.

«Απόρησα χθες για ποιον λόγο δεν επαναφέρατε στην τάξη τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος τον κ. Παπαδημητρίου όταν ύβρισε με τον όρο ”μπάτσους” χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς. Θέλω να ρωτήσω τον πρωθυπουργό της χώρας συμφωνεί με τον βουλευτή του;» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου ο οποίος παραδέχεται πως αυτό ακούστηκε στον αέρα της εκπομπής ωστόσο όπως εξήγησε δεν χρησιμοποιήθηκε με την κυριολεκτική έννοια ενώ επισήμανε ότι «ειπώθηκε από τον βουλευτή για να δείξει ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο αυτό».

Ο κ. Γερακαράκος αποχώρησε τελικά από το πάνελ ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ένστολους. «Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη. Εδώ που καθόταν ο υβριστής δεν μπορεί να κάθεται ο πρόεδρος των αστυνομικών όλης της χώρας» είπε και έφυγε από το πάνελ.

Οι δημοσιογράφοι Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρης Οικονόμου σχολίασαν αρνητικά την επιλογή του κ. Παπαδημητρίου και έκαναν λόγο για «προσχεδιασμένο σόου» και «συνδικαλιστικά τερτίπια».