Skip to main content

Έπεσε ηρωικά ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ (3-2)-Σφαγή από τον Άγγλο διαιτητή

Οι ασπρόμαυροι κοίταξαν ξανά στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό τους - Ο διαιτητής Κρεγκ Πόουσον έπρεπε να δώσει τρία πέναλντι για να περάσουν οι Ολλανδοί

Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ για τα play off του Champions League στην αποψινή ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, μετά και τα τρία πέναλτι του απαράδεκτου Άγγλου διαιτητή Κρεγκ Πόουσον υπέρ των Ολλανδών.



Οι ασπρόμαυροι κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους και μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Μπίσεσβαρ να ανοίγει το σκορ στο 23' με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 30' ο Άγγλος ρέφερι, Κρεγκ Πόουσον, έδειξε την άσπρη βούλα για τους Ολλανδούς, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι του Τάντιτς και να απομακρύνει τη μπάλα.

Ένα δεύτερο πέναλτι για τον Άγιαξ στο 41' μετά από χέρι του Μπίσεσβαρ πάνω σε σέντρα του Μπλιντ, έφερε ισόπαλο το παιχνίδι με τον Τάντιτς να εκτελεί εύστοχα αυτή τη φορά και να κάνει το 1-1.

Μετά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, ο Αίαντας πίεσε αρκετά τον ΠΑΟΚ και παρά τις σωτήριες επεμβάσεις του Πασχαλάκη που έδιωξε σε αρκετές φάσεις την μπάλα από την εστία, ο Ταγλιαφίκο μετά από κόρνερ βρήκε με κεφαλιά τα δίχτυα στο 71', σημειώνοντας το 1-2.

Στο 83' μετά από τρίτο πέναλτι υπέρ του Άγιαξ για μαρκάρισμα του Μάτος στον Ταγλιαφίκο, ο Σέρβος εκτέλεσε εύστοχα το σουτ κάνοντας το 1-3 για τους Ολλανδούς.

Το τελευταίο γκολ του αγώνα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Μετά τη λήξη του του αγώνα τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και ο Αμπέλ Φερέιρα διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή, ο οποίος δεν κράτησε επιπλέον χρόνο, ενώ την κατοχή της μπάλας είχε ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League στα playoffs με τη Σλόβαν.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο δημιούργησαν μαγική ατμόσφαιρα, εμψυχώνοντας τους παίκτες του Δικεφάλου, ενώ νωρίτερα άφησαν έκπληκτους τους Ολλανδούς φωνάζοντας συνθήματα στους δρόμους του Άμστερνταμ καθ'οδόν προς το γήπεδο.

Στο πλευρό των παικτών βρέθηκε και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Άμστερνταμ.

Ενδεκάδα ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Πέλκας, Άκπομ

Ενδεκάδα Άγιαξ: Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Μάριν, Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες