Skip to main content

Χανιά: Ένταλμα σύλληψης για 7 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο γηροκομείο-κολαστήριο

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επτά άτομα - Μέσα σε διάστημα 1,5 χρόνου στο γηροκομείο στα Χανιά κατέληξαν 73 ηλικιωμένοι.

Εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση τoυ γηροκομείου στα Χανιά, στο οποίο μέσα σε διάστημα 1,5 χρόνου κατέληξαν 73 ηλικιωμένοι, ενεργοποίησαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές.

Τα εντάλματα αφορούν επτά άτομα, τα οποία εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2021 είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων. Όπως ανέφερε τότε στον ΣΚΑΪ πρώην εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας «αντί για πάνες τους έβαζαν ουροκαθετήρα για να μην λερώσουν».

Παράλληλα, υπήρξε εισαγγελική έρευνα για τον αριθμό των 73 θανάτων, εκ των οποίων οι 64 έλαβαν χώρα μέσα στο 2020 και 9 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.  Το ποσοστό των θανάτων σε μια μονάδα 60 ατόμων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πάνω από το 120%, ενώ πανελλαδικά δεν ξεπερνά το 20%, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Μάλιστα, στη δικογραφία περιλαμβανόταν και μια περίεργη υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου κάποιου από τους τροφίμους στο γηροκομείο, στην οποία η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου είχε εμφανιστεί ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου ή της ηλικιωμένης που επρόκειτο να κάνει τη μεταβίβαση.