Skip to main content

Φονικό στα Χανιά: 60χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ 43χρονο μαγαζάτορα

Το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Χανίων, αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Συνελήφθη ο δράστης.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Χανίων ο 43χρονος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων και ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ που πυροβολήθηκε από 60χρονο συντοπίτη του, στο Βαμβακόπουλο της πόλης, την περασμένη Κυριακή.

Ο δράστης σταμάτησε το αγροτικό του λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί του θύματος, μπήκε στο μίνι μάρκετ και με αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο σημάδεψε τον άτυχο 43χρονο.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο 43χρονος βλήθηκε από κοντινή απόσταση στην πλάτη. Κακώσεις των σπλάχνων, του θώρακα και της κοιλίας προκάλεσαν τον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Χανίων, αλλά δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Aστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θύμα και δράστης είχαν κτηματικές διαφορές.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Τις προηγούμενες ημέρες, έξω από τον χώρο που απολογήθηκε ο 60χρoνος είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας από τις αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη, ενώ κατά την έξοδό του, προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.