Skip to main content

Χανιά: Στο νοσοκομείο εργάτης που έπεσε σε φρεάτιο οικοδομής

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αλλοδαπός εργάτης βρέθηκε στο κενό από τον τρίτο όροφο της οικοδομής με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε 45χρονος αλλοδαπός εργάτης που έπεσε σε φρεάτιο οικοδομής, όπου εκτελούσε εργασίες.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αλλοδαπός εργάτης βρέθηκε στο κενό από τον τρίτο όροφο της οικοδομής με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα σε πολλά σημεία του σώματός του.

Για τον απεγκλωβισμό του έσπευσαν στο σημείο τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στον χώρο του ατυχήματος πραγματοποίησε αυτοψία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, ο οποίος κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες εκτός από την διευκρίνιση των αιτιών του ατυχήματος να εξετάσουν αν τηρούντο οι κανόνες ασφαλείας και αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στη συγκεκριμένη οικοδομή. «Ζητάμε να δοθούν άμεσα απαντήσεις, αλλά και να γίνει έλεγχος για τον αν ο άτυχος εργάτης ήταν ασφαλισμένος», δήλωσε ο κ. Μανωλικάκης.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να αναφέρουν στο Εργατικό Κέντρο αν παρατηρούν ελλείψεις στους χώρους εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλειά τους, ώστε στη συνέχεια οι αναφορές να διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου.