Skip to main content

Χάος με ακινητοποιημένα τρένα και ακυρώσεις δρομολογίων-Ταλαιπωρία για επιβάτες του Βέλους

Ντόμινο καθυστερήσεων σε δρομολόγια προκάλεσε η διακοπή της ηλεκτροκίνησης. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Βέλους. Τι λέει η εταιρεία.

Ακινητοποιημένα τρένα, ακυρώσεις δρομολογίων και ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών σημάδεψαν την σημερινή ημέρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν η αμαξοστοιχία 60, το γνωστό Βέλος που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε έξω από την πρωτεύουσα κοντά στο σταθμό της Δεκέλειας.

Σε μήνυμα της στο twitter η Hellenic Train ανέφερε ότι: «Η αμαξοστοιχία 60 ακινητοποιήθηκε πλησίον του ΣΣ Δεκελείας. Οι επιβάτες θα συνεχίζουν στον προορισμό τους με την αμαξοστοιχία 62».

Τα προβλήματα όμως δεν είχαν τέλος καθώς η αμαξοστοιχία 62 που αναχώρησε για να παραλάβει τους επιβάτες του Etr επίσης ακινητοποιήθηκε λόγω απώλειας ηλεκτροκίνησης μεταξύ Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών και Αθήνας. Σύμφωνα με νέο tweet της εταιρείας, υπήρξε βλάβη στη γραμμή επαφής.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62 επέστρεψαν στον Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής και το χάος συνεχίστηκε, καθώς δεν ήξεραν πώς θα αναχωρήσουν για τιν προορισμό τους. 

Ταυτόχρονα και λόγω της βλάβης στο σύστημα της ηλεκτροκίνησης και η αμαξοστοιχία 61 που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σταμάτησε λίγο πριν τη Δεκέλεια.

Η κατάρρευση της ηλεκτροκίνησης προκάλεσε ντόμινο καθυστερήσεων και ακυρώσεων με εκατοντάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι 130 επιβάτες του ETR ακόμη δεν έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός λειτουργίας έμεινε όπως είναι φυσικό και ο Προαστιακός της Αθήνας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ υπήρχαν και προβλήματα στην ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου, όπως και στα δρομολόγια προς Χαλκίδα.

Αργά το βράδυ με ανακοίνωσή της η Hellenic Train ανέφερε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω διακοπής ρεύματος και χαρακτήρισε το γεγονός ως ατυχές. 

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών.