Skip to main content

Χαραλαμπίδης: Αποτυχία που ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει σημείο αναφοράς

«Δεν ήταν οι συνθήκες ιδανικές για την ομάδα. Στην πορεία δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θέλαμε», δήλωσε ο Νεαπολίτης πρώην κόουτς του «Δικεφάλου».

Στην επιδημία του κορωνοϊού και τη φετινή του σεζόν στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», o Κώστας Χαραλαμπίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νεαπολίτης πρώην κόουτς του «Δικεφάλου»:

«Περάσαμε λίγο δύσκολα, αλλά ήταν αγρανάπαυση μετά από αυτή τη χρονιά που πέρασα. Από αυτό μπορούμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί. Να είναι η αφετηρία για να δούμε διαφορετικά τα πράγματα. Είναι δύσκολη η διαχείριση μιας ομάδας σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχεις να πάρεις αποφάσεις μόνο για σένα και την οικογένεια σου».

Για τα όσα έζησε στον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ δύσκολη η σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν οι συνθήκες ιδανικές για την ομάδα. Στην πορεία δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Έχει πολύ μεγάλη πίεση. Ασχολιόμουν όλη μέρα με αυτό. Η μόνη σκέψη μου ήταν το μπάσκετ και η ομάδα. Κάποια βράδια δυσκολευόμουν να κοιμηθώ κιόλας. Βέβαια αυτό όφειλα να κάνω ως επαγγελματίας. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα».

Για την απόφαση του να παραιτηθεί: «Θεώρησα τη στιγμή που παραιτήθηκα ότι δεν είχα διαχείριση όλων των πραγμάτων που μπορούσα και αυτό με έκανε να νιώθω ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που ήθελα».

Για την επόμενη μέρα και το ταξίδι στην Τουρκία: «Στο παρελθόν δεν γινόταν βρεις ελεύθερο χρόνο για να κάνεις πολλά πράγματα, αφού ήταν πολλά τα χρόνια του επαγγελματικού αθλητισμού. Ήταν καλή ευκαιρία το ταξίδι στην Τουρκία γιατί με τον Σλούκα έχω πολύ καλή σχέση και δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση του. Πρόλαβα να δω και προπονήσεις της Φενέρ. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μένα. Αυτή την περίοδο έβαλα κάποια πράγματα σε μια τάξη».

Για την ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ ως πρώτος προπονητής σε αυτή τη σεζόν: «Έχω μάθει να ζω στον αθλητισμό. Ακόμα και αν περάσεις δύσκολες στιγμές, ωριμάζεις μέσα σου και εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας την αγάπη ανθρώπων που βρέθηκαν σε συγκεκριμένες καταστάσεις για να βοηθήσουν. Δεν θα γίνεται πάντα αυτό. Όπου δεν υπάρχουν χρήματα να επενδυθούν σε όλα τα θέματα, είναι πολύ δύσκολο και υπάρχουν προβλήματα. Δεν μιλάμε για επενδύσεις εκατομμυρίων, αλλά για όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να μπορεί να λειτουργεί υγιώς μια ομάδα. Η αποτυχία του κλαμπ στα τόσα χρόνια είναι πως δεν μπόρεσε να βρει ένα σημείο αναφοράς για να συσπειρωθούν όλοι γύρω από αυτό».

Στο τέλος είπε: «Υπάρχουν πολλές παθογένειες στο ελληνικό μπάσκετ. Έχουν φέρει πολύ πίσω το άθλημα. Θα πρέπει να δούμε αυτές τις παθογένειες και να επέμβουμε άμεσα και δραστικά».