Skip to main content

Χαραλαμπίδης: Η αυτοκριτική είναι υποχρέωσή μας (video)

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, πως έχει η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεαπολίτης κόουτς του ΠΑΟΚ.

Για την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπρίντιζι αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει η ομάδα του να διαχειριστεί τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος αναφέρθηκε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νεαπολίτης κόουτς του «Δικεφάλου»:

«Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που έχει πολύ αθλητικούς παίκτες και παίζει ένα αρκετά ελκυστικό μπάσκετ. Οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία που μας χαρακτήρισαν στους δύο πρώτους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδα για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα».

Για το αν έχει επηρεάσει την ομάδα ο αποκλεισμός από το κύπελλο Ελλάδoς: «Η αυτοκριτική σε αυτήν την ομάδα, γενικά ως στάση ζωής, δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση. Έπρεπε να την κάνουμε. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και γιατί λειτουργήσαμε με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, η μοναδική οδός πιστοποίησης ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, είναι το γήπεδο και η εικόνα που θα πρέπει να παρουσιάσαμε αύριο, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα».

Για το τι έφταιξε για την εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Διαγόρα: «Είναι αγωνιστικά θέματα τα οποία συζητήσαμε με τα παιδιά. Είδαμε βίντεο, αλλά πέρα από αυτό, προαπαιτούμενο γι’ αυτόν το σύλλογο, γι’ αυτούς τους παίκτες και για όποιον απαρτίζει αυτό το κλαμπ, είναι η διάθεση, η ενέργεια και η προσήλωση στο 100%, είτε αφορά αγώνες, είτε προπονήσεις, είτε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία της ομάδας».

Για την ομιλία του στους παίκτες μετά το ματς του Σαββάτου: «Είπαμε πολλά, τα οποία  μένουν μέσα στα αποδυτήρια και στους παίκτες».

Για το αν ζήτησε ενίσχυση του ρόστερ: «Το έχω τονίσει αρκετές φορές. Οι παίκτες είναι αυτοί που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο γήπεδο και προπονούνται. Αγαπάω όλα τα παιδιά και τα στηρίζω. Αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας, η διοίκηση κάνει το παν για να μπορεί αυτή η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και θα δούμε, πως θα πορευτούμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, πως έχει η κατάσταση και θα πορευτούμε με αυτόν τον τρόπο».

Για το τι οδήγησε στην έλλειψη διάθεσης: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας, γιατί έχει πολλές τελικές ενέργειες. Όταν κάτι στραβώνει και δεν πάει όπως το είχες προγραμματίσει, είναι δύσκολο να επανέλθεις. Βέβαια, αυτός είναι ο μόνος τρόπος, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το κάνουμε. Σε αυτό το παιχνίδι, καθ’όλη τη διάρκεια του, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και αυτό, είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των παιδιών και στον τρόπο που μπορούμε να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση».