Skip to main content

Χαραλαμπίδης: Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες (video)

«Θεωρώ ότι ακόμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης και θα πρέπει να τις εξαντλήσουμε», δήλωσε ενόψει Σζομπατέλι, ο Νεαπολίτης κόουτς του ΠΑΟΚ.

Το σύνθημα ώστε ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει τις δυσκολίες προσπαθώντας μέχρι τέλους για την πρόκριση έδωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας στη media day της ομάδας ενόψει της αυριανής αναμέτρησης εναντίον της Σζομπατέλι στο «Παλατάκι».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Νεαπολίτης κόουτς του «Δικεφάλου»:

«Οι προηγούμενες αγωνιστικές έχουν δείξει ότι πρόκειται για έναν πολύ κλειστό όμιλο. Θεωρώ ότι ακόμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης και θα πρέπει να τις εξαντλήσουμε. Ο αυριανός αγώνας είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο και νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για την πρόκριση».

Για το ότι η Σζομπατέλι έχει 4 νίκες στο γήπεδό της και 4 ήττες εκτός έδρας: «Η Σζομπατέλι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή λειτουργία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο που έχει καταφέρει να κερδίσει όλες τις ομάδες στην έδρα της και ότι διεκδικεί και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και τυπικοί στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Είναι μια ομάδα που ενώ φαινόταν στην αρχή ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες, έχει αποδείξει ότι αξίζει τον σεβασμό μας».

Για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση της ομάδας: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκτός από τον στόχο, που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, μας βοηθούν να πηγαίνουμε στην επόμενη μέρα. Μετά από την ήττα στο Λαύριο, θέλουμε να χρησιμοποιούσε αυτό το παιχνίδι για να έχουν τα παιδιά ρυθμό. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.

Για το αν νιώθει μεγαλύτερη πίεση όσον αφορά το πρωτάθλημα: «Η πίεση για έναν επαγγελματία είναι δεδομένη και συνεχής, δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται. Θεωρώ ότι όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα θα αντιστρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Η ομάδα μας δεν είναι για να έχει τρεις νίκες, ούτε θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να είμαστε σε κακή κατάσταση. Δεν έχουμε κάνει ακόμα ήττα εκτός προγράμματος, που θα μας κοστίσει και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα προσπαθούμε να βελτιωθούμε».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Γνωρίζω ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό και από την πλευρά της διοίκησης για να ενισχυθεί η ομάδα».

Για το που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα: «Το σημαντικό είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι μπορούμε να ενισχυθούμε, γιατί γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πλάνο, που είναι η δεύτερη σκέψη αυτή την στιγμή, καθώς προέχει το διοικητικό κομμάτι και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να πράξουμε».