Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ: ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΕΛΕΚΑ

Με ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία επιρρίπτει ευθύνες στους αρμόδιους για την εγκατάλειψη της περιοχής μετά τις πλημμύρες το 2017.

«Δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή του ποταμού Πέλεκα, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί εγκαίρως η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλα τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και οι ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε εχθές, Κυριακή 19 Μαΐου, στην περιοχή.

Συνοδεύοντας την ανακοίνωση με φωτογραφίες από το σημείο η παράταξη με επικεφαλής τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει πως «προφανώς, από την περιοχή δεν έχει περάσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γι΄ αυτό και ο Ποταμός Πέλεκας δεν περιλαμβάνεται στο "σπουδαίο έργο" που πιστεύει ότι αφήνει στην Περιφέρεια».«Ούτε όμως ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης γνωρίζει τι συμβαίνει στον τόπο του» συνεχίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως «ίσως στις επόμενες περιοδείες του, περάσει από την περιοχή, γιατί όχι συνοδεία της ΥΜΑΘ».
 
«Υπενθυμίζουμε ότι μετά την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε τον περασμένο Μάρτιο ως περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Μακεδονίας υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Έτσι έχουμε βάσιμες ελπίδες να μάθουμε κι εμείς και οι κάτοικοι της Πιερίας για τα αίτια της καταστροφής αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες αυτών που δεν έκαναν τίποτε την τελευταία διετία για την αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού Πέλεκα» καταλήγει η Ανυπότακτικη Δημοκρατική Μακεδονία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ