Skip to main content

Χαραλαμπίδου: Πυρά κατά Γιαννούλη και ΕΡΤ για ακύρωση ντιμπέιτ

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βάλλει κατά Γιαννούλη, Τζιτζικώστα και της δημόσιας τηλεόρασης για την ακύρωση του ντιμπέιτ.

Πυρά κατά των υποψήφιων περιφερειαρχών Απόστολο Τζιτζικώστα και Χρήστο Γιαννούλη, αλλά και κατά της δημόσιας τηλεόρασης εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η ίδια, το ντιμπέιτ που σκόπευε να διεξάγει η ΕΡΤ μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών ακυρώθηκε λόγω άρνησης του νυν Περιφερειάρχη, κ. Τζιτζικώστα. Παράλληλα, η κ. Χαραλαμπίδου κατηγορεί τον κ. Γιαννούλη πως «ίσως να μη θεωρεί άξιους διαλόγου, τους επικεφαλής των μικρότερων συνδυασμών», βάλοντας και κατά της ΕΡΤ, η οποία επιχείρησε να «κλείσει το θέμα σύμφωνα με τις... επιταγές Γιαννούλη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μία ευγενέστατη επιστολή της, με χθεσινή ημερομηνία (7/5/19), η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) ενημερώνει τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας ότι «παρά την εκπεφρασμένη διάθεση της ΕΡΤ για την πραγματοποίηση τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate), τελικώς δεν θα διεξαχθεί, μετά και την άρνηση του περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολου Τζιτζικώστα».

Στη συνέχεια της ίδιας επιστολής, με μία αριστοτεχνική διατύπωση δυόμιση σειρών, ο συντάκτης της και Εντεταλμένος Σύμβουλος Ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης Ν. Μερτζάνης, δικαιολογεί την άρνηση συμμετοχής του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος «είχε προσδιορίσει τη συμμετοχή του, εάν και εφόσον συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι πλην της Χρυσής Αυγής».

Η σπουδή της ΕΡΤ να κλείσει το θέμα σύμφωνα με τις... επιταγές Γιαννούλη είναι εμφανής.

Η ΕΡΤ όμως, δε μπορεί να προσαρμόζει τις αποφάσεις της, σε αυτές που λαμβάνουν οι εκλεκτοί υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια ματιά στο λογαριασμό της ΔΕΗ, θα πείσει τους επικεφαλής της, για το δημόσιο χαρακτήρα του μέσου που διευθύνουν.

Ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας φέρει ακέραιες τις ευθύνες της άρνησής του να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του. Ιδιαίτερα όταν, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο, δίνει την εικόνα του άτρωτου, λόγω της υπεροχής, εξαιτίας της –κατά τη γνώμη του- εξαιρετικά επιτυχημένης θητείας του ως Περιφερειάρχης.

Αυτό όμως δε μειώνει καθόλου τις ευθύνες του κ. Γιαννούλη, που αρνείται το διάλογο με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του –φυσικά πλην Χρυσής Αυγής.

Ίσως να μη θεωρεί άξιους διαλόγου, τους επικεφαλής των μικρότερων συνδυασμών, μια και ο ίδιος, υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, θεωρεί εαυτόν μονομάχο, άξιο να συζητήσει και να συγκριθεί, μόνο με τον «αληθινό αντίπαλό του» τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δικαίωμά του να το πιστεύει, όπως ήταν δικαίωμά του να πιστεύει στον αντικειμενικό χαρακτήρα της συνέντευξης που πήρε ο ίδιος στην εκπομπή του στην ΕΡΤ3, από την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Νοτοπούλου, λίγο πριν «κλειδώσει» η δική του υποψηφιότητα.

Έτσι κι αλλιώς, οι εκλογές είναι κοντά, οπότε... Κυριακή κοντή γιορτή, που λέει και ο λαός μας.