Skip to main content

Χαραλαμπίδου: Να αποκλειστεί η Ελληνική Αυγή από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Να αποκλειστούν άμεσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσοι εκλέχθηκαν με το συνδυασμό της Ελληνικής Αυγής ζητά η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Να προχωρήσετε άμεσα στον αποκλεισμό από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όλων των συμβούλων που εκλέχθηκαν με το συνδυασμό: Ελληνική Αυγής, συνδυασμό που υποστήριξε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της απευθυνόμενη στον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, η επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Παράλληλα, ζητά «να κατάργησει κάθε είδους διευκόλυνση που παρείχατε στην παράταξή τους μέχρι σήμερα, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου».

«Αυτή είναι η πρότασή μας ως προς την αντιμετώπιση των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής (αυτό έπραξαν άλλωστε και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ήδη από χθες), και η απάντησή μας στο ψήφισμα το οποίο αποστείλατε, για το οποίο σημειώνουμε επίσης, ότι έρχεται να χαιρετίσει ορθά, αλλά εκ των υστέρων, τη δικαστική απόφαση, ενώ θα μπορούσε, εκφράζοντας και την προφανή θέληση του ελληνικού λαού, να προηγηθεί της δικαστικής απόφασης, όπως έγινε και από άλλους φορείς,  όπως η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΕΚΘ  κτλ», αναφέρεται.

«Τα φασιστικά μορφώματα», τονίζει η Δ. Χαραλαμπίδου, «δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τυπικές διαδικασίες, αλλά με ιδεολογική, πολιτική δράση και περισσό πολιτικό σθένος, όπως έδειξε η μεγαλειώδης μητέρα του Παύλου Φύσσα».

Δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε την πρότασή σας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκτός από το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική πρόταση ως προς την αντιμετώπιση των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχθηκαν με την Ελληνικής Αυγής  επειδή την αποστείλατε για έγκριση και στον Άγγελο Αγγελίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο που εκλέχθηκε με την Ελληνική Αυγής , ο οποίος επιπλέον, δήλωσε επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι εκπροσωπεί το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, του οποίου ηγείται ο καταδικασθείς Κασιδιάρης!».

«Αυτή η ενέργειά σας κ. Περιφερειάρχη, αναιρεί το περιεχόμενο της πρότασης-ψηφίσματος που μας απευθύνατε, και δυστυχώς, φέρνει σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο, απέναντι στο λαϊκό αίσθημα και στο αντιφασιστικό κίνημα», καταλήγει.