Skip to main content

Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Πήραμε 177 δείγματα, αύριο τα αποτελέσματα(vid)

Από high και low risk δυνητικές επαφές τα δείγματα - Αύριο τα αποτελέσματα - Υπήρχε κρούσμα από 6 Μαρτίου, λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου-δομής

Σε 177 ανέρχονται τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δειγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

«Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας «να μείνουν σπίτι τους, ειδικά όσοι έχουν νοσήματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Η λήψη δειγμάτων ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Τρίτης όταν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν περισσότεροι από 120 πολίτες.

Ανάμεσά τους ήταν εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όσον αφορά τη δομη μεταναστών αυτή έχει στεγανοποιηθεί πλήρως ενώ για 14 ημέρες εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Παράλληλα η κίνηση γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3 οι υπόλοιπες έχουν ανασταλεί ενώ το ίδιο έχει συμβεί και για παζάρια και λαϊκές αγορές.

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Είχαμε προειδοποίησει

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, όπως ανέφερε την Τετάρτη είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, με δύο επιστολές του στις αρχές Απριλίου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργόπουλος, με έγγραφά του στις αρμόδιες αρχές στις 3 και 7 Απριλίου εξέφραζε την ανησυχία του και ζητούσε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Υπήρχε κρούσμα από τις 6 Μαρτίου, λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι το Κρανίδι είχε κρούσμα κορωνοϊού από τις 6 Μαρτίου. Συμφωνα με την ίδια το κρούσμα δεν ανακοινώθηκε τότε στην περιοχή «γιατί είχε πάει στην Αθήνα και είχε καταγραφεί εκεί».

«Έχω ακούσει ότι είναι Έλληνας εξ Αμερικής που μένει εδώ» είπε στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι κυκλοφορούσε κανονικά.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ξενοδοχείο είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον» καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή με τους μετανάστες. «Εμείς τους είχαμε ενημερώσει με ειδοποιήσεις που είχαμε αναρτήσει στο ξενοδοχείο για την καλή υγιεινή και για να πλένουν τα χέρια τους» συμπλήρωσε.

Από τους 470 μετανάστες οι περισσότεροι είναι από τη Σομαλία, το Κονγκό και το Καμερούν αν και υπάρχουν και μετανάστες από το Τζιμπουτί και τη Γκάνα αλλά και αρκετές γυναίκες μόνες τους, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.