Skip to main content

Χαρδαλιάς: Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα είναι όλα όπως πριν

«Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και οι ζωές μας θα είναι όπως πριν. Η καθημερινότητα όλων έχει ανατραπεί», είπε ο υφυπουργός.

«Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι αρχίσαμε να κουραζόμαστε αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον covid-19.

«Δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και οι ζωές μας θα είναι όπως πριν. Η καθημερινότητα όλων έχει ανατραπεί», είπε σχετικά με τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται για την αποκλιμάκωση των μέτρων επισημαίνοντας πως «δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Όπως είπε, μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως καμία εξαίρεση και πρόσθεσε ότι μετά και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση και σε αυτήν τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες.

Ακόμα, σχετικά με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, προειδοποίησε πως μια τέτοια στάση είναι ανεύθυνη και αντικοινωνική και θα παέι πίσω όλη την προσπάθεια, σημειώνοντας πως όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε για το γενικό καλό.

Επίσης ανακοίνωσε, ότι 23.356 πολίτες που έρθαν από το εξωτερικό μπήκαν σε 14ημερη καραντίνα, ενώ ανέφερε ότι 6.645 από αυτούς βρίσκονται σήμερα σε κατ΄οίκον περιορισμό. Σε καραντίνα βρίσκονται και πάνω από 1.000 που αποτέλεσαν στενές επαφές κρουσμάτων.