Skip to main content

Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

Διέψευσε δύο «ειδήσεις» που έκαναν λόγο για απαγόρευση μετακίνησης μετά την άρση των μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε δεν ισχύει απαγόρευση για ανθρώπους άνω των 65, όπως και δεν ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις 06.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον ίδιο απλά έχει υπάρξει σύσταση σε ανθρώπους άνω των 65 να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ώρες 00.00-06.00 για άσκοπες μετακινήσεις.

Αφού επισήμανε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχει προστεθεί στη σχετική ΚΥΑ εξαίρεση απαγόρευσης για τα σκάφη κάτω των 7 μέτρων γα ερασιτεχνική αλιεία, αρκεί να μην προσεγγίζουν νησί, να τηρούνται οι αποστάσεις και να μη διαμένουν στο σκάφος τη νύχτα.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών

Ακόμα τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας για τις περιοχές με επιδημιολογικό ενδιαφέρον, ενώ ανέφερε πως σήμερα σταματούν τα περιοριστικά μέτρα στον δήμο Ερμιονίδας και ότι ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτη του δήμου Μύκης.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς έιπε πως 36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και ότι έχουν καταγραφεί 547 θετικά κρούσματα.